Internationale Vrouwendag 2021 - FOREO PowervrouwenInternationale Vrouwendag 2021 - FOREO PowervrouwenInternationale Vrouwendag 2021 - FOREO Powervrouwen
terug naar pressroom

Internationale Vrouwendag 2021 - FOREO Powervrouwen

FOREO bedankt 1.000 powervrouwen die andere vrouwen inspireren met een UFO mini & gezichtsmaskers voor een at-home spa behandeling.

FOREO zet de vrouwen die andere vrouwen inspireren, kracht geven en die met hun moed, optimisme, intelligentie en vriendelijkheid van de wereld een betere plek maken in het zonnetje. Empowered women empower women en daarom vraagt FOREO aan jou: "Wie heeft jou geïnspireerd om een positieve kijk op je leven te hebben? Wie heeft jou gemotiveerd om verder te gaan? Wie is jouw heldin?”


Van 1 tot 8 maart kan iedereen een powervrouw nomineren tijdens de powervrouwen campagne: deel een verhaal en gebruik de hashtag #choose2inspire. FOREO zal duizend van de genomineerde vrouwen een cadeau geven in de vorm van een UFO mini smart gezichtsmasker tool, samen met Make My Day & Call It A Night gezichtsmaskers (met een gezamenlijke waarde van 139 euro).

 

In een wereld waar succes zoveel verschillende dingen kan betekenen, moedigt FOREO vrouwen aan om hun verhaal te delen over vrouwen die hen inspireren. Inspiratie komt niet alleen voort uit succes of macht, maar kan ook draaien om kleine daden van vriendelijkheid op het moment dat we deze echt nodig hadden. Op een moment dat we zochten naar advies of wijsheid. Toen we down waren. Of wanneer we aanmoediging nodig hadden. De powervrouw kan een moeder, dochter of zus zijn, maar ook een buurvrouw of medewerker in de plaatselijke supermarket. Of een vrouwelijke pilot, ingenieur of verpleegster in het ziekenhuis… 

Inspiratie heeft vele gezichten: die allemaal gevierd moeten worden!

 

Met deze campagne staat FOREO stil bij vrouwen die vandaag de dag een verschil maken, maar laten we ook niet vergeten wie dat in het verleden hebben gedaan. Dit zijn een aantal vrouwen die ons nog steeds inspireren:

 

Aletta Jacobs: een Nederlands arts, feministe en pacifiste. Aletta is één van de eerste vrouwen die in Nederland een universitaire studie afrondde, maar zij is vooral ook één van de gezichten van de eerste feministische golf in Nederland. 

Alice H. Parker: een uitvinder van Afro-Amerikaanse afkomst die bekend werd door haar patent op de gasoven en hiermee barrières verwijderde voor vrouwen van haar generatie.

Wilhelmina Drucker (beter bekend als "Dolle Mina"): Nederlandse politicus, schrijfster en vredesactiviste en degene naar wie de beweging Dolle Mina´s werd vernoemd. Wilhelmina maakte zich hard voor gelijke rechten van de vrouw en werd een waar boegbeeld voor feministische bewegingen in Nederland.  

Hedy Lamarr: niet alleen een geweldige actrice, maar ook de uitvinder van de communicatietechnologie die de basis is geworden van de moderne mobiele telefoon technologie.

Marga Klompé: de eerste vrouwelijke minister van Nederland. Marga is één van de grondleggers van de Nederlandse verzorgingsstaat en onder andere verantwoordelijk voor het instellen van de Algemene bijstandswet.

Beulah Louise Henry (beter bekend als ¨Lady Edison¨): een Amerikaanse uitvindster die zich focuste op het uitvinden van producten die de levens van vrouwen gemakkelijker zouden maken. In totaal heeft ze ongeveer 110 producten uitgevonden en staan er maarliefst 49 patenten op haar naam!

Willemijn Posthumus-van der Goot: Nederlandse econoom, journalist, feminist en vrede activist. Willemijn was niet alleen verantwoordelijk voor het eerste onderzoek naar de economische vrouwen, maar was ook nauw betrokken bij het oprichten van vele vrouwenbewegingen in Nederland en het buitenland.

Ángela Ruiz Robles: een Spaanse lerares, schrijfster en uitvindster van de voorloper van het huidige eBook: de mechanische encyclopedie. Zij bedacht dit omdat ze wilde dat haar leerlingen niet zoveel zware boeken bij zich hoefden te dragen.

Ada Lovelace: een Britse wiskundige die bekend staat als ontwerpster van het allereerste computerprogramma. Zij zag als eerste in dat computers in staat waren om meer te doen dan slechts rekenen. 

Sor Perboire (María del Carmen Ortiz de Arce): een Spaanse non die al in 1909 een systeem ontwierp en patenteerde het zogenaamde Sor-systeem van lezen en schrijven om de communicatie tussen blinden en zienden te vergemakkelijken

 

Wie inspireert jou vandaag de dag? 

 

INFORMATIE VOOR DEELNAME

Voor iedereen die wil deelnemen: vul het contactformulier in op foreo.com/international-women-day vanaf 1 maart en deel een inspirerend verhaal van +/- 500 karakters en een foto niet groter dan 1 MB van je powervrouw met de hashtag #Choose2Inspire. Duizend van de meest krachtige powervrouwen zullen de UFO Mini + twee dozen Make My Day en twee dozen Call It A Night-maskers ontvangen. Op 8 maart kiest het team van FOREO 1.000 inspirerende en unieke verhalen uit met #choose2inspire en zorgt dat zij hun cadeaus ontvangen. Voor de overige deelnemers heeft FOREO speciale aanbiedingen voorbereid in overeenstemming met de algemene voorwaarden.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

'Back to the office' met de Zweedse beauty routine van FOREO
FOREO must-haves van celebrities
De ultieme bodycare routine van FOREO
Ontdek de FOREO mini's voor op reis

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA FOREO

Over FOREO

FOREO: het Zweedse skintech merk dat wereldwijd bekend staat om zijn professionele gezichtsbehandelingen vanuit het comfort van thuis. FOREO is geen traditioneel schoonheidsbedrijf.  Conventioneel denken wordt in twijfel getrokken door aan baanbrekende projecten te werken in het FOREO Instituut, opgericht in Stockholm. De LUNA™ lijn met huidverzorging apparaten en de ISSA™ lijn met tandheelkundige beauty apparaten hebben al afgerekend met de conventies van de gezondheid en beauty industrie. En dit is nog maar het begin.
 

In slechts zeven jaar tijd groeide FOREO van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 prachtige mensen over de hele wereld. In die tijd zijn meer dan 20 miljoen FOREO-producten verzonden. Als iets werkt, verspreidt het woord zich snel.