FOREO doet een beroep op bedrijven over de hele wereld: 'Make It Last, Not Break Fast'
terug naar pressroom

FOREO doet een beroep op bedrijven over de hele wereld: 'Make It Last, Not Break Fast'

Zweeds beauty-tech bedrijf FOREO pleit voor producten die lang meegaan, aangezien de impact op onze planeet niet langer genegeerd kan worden.

Nieuws over de gevolgen van klimaatverandering overspoelen dagelijks onze kleine schermen. Nu, met 500 keer meer microplastics in onze oceanen dan sterren in ons melkwegstelsel en groeiende stortplaatsen, moeten we ons afvragen: waar komt al dit afval vandaan en zijn wij een deel van het probleem? De Zweedse beauty-tech gigant FOREO roept op tot meer urgentie op het gebied van duurzaamheid en heeft zojuist een milieucampagne gelanceerd met de naam 'Make It Last, Not Break Fast', waarmee Earth Day (22 april)wordt gevierd.

 

“FOREO is een klantgericht bedrijf en we streven ernaar om duurzame producten van hoge kwaliteit te maken. Onze klanten erkennen dit en velen van hen hebben vanaf het begin op ons merk vertrouwd. We hebben trouwens contact opgenomen met honderden van onze eerste klanten voor hun feedback om er zeker van te zijn dat ze onze apparaten nog steeds gebruiken. Wat het echt speciaal maakte, is dat ze allemaal lieten zien dat hun FOREO-producten zelfs na 8 jaar gebruik nog steeds perfect functioneren en er nog steeds net zo mooi en schoon uitzien als de nieuwe, met een waanzinnige batterijduur. Dit betekent dat we erin zijn geslaagd, niet alleen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, maar ook om onze planeet te beschermen door zwerfafval met elektronisch afval te elimineren,” zegt Boris Trupcevic, CEO van FOREO.

 

Hij vervolgt: “De manier waarop bedrijven hun verantwoordelijkheid moeten nemen is heel eenvoudig - door ervoor te zorgen dat hun producten zo lang mogelijk meegaan. Dit geeft prioriteit aan het milieu en het belang van de consument boven winst, en het is eerlijk gezegd veel effectiever dan donaties of het verwerven van certificaten om je achter te verschuilen. Er is misschien een keerzijde op korte termijn, maar op de lange termijn is er geen andere manier. Het bewustzijn over de praktijken om producten opzettelijk snel kapot te maken, groeit, vooral wanneer overheden topfabrikanten dwingen om de opzettelijke downgrade van de batterij- of apparaatprestaties te stoppen, wat slechts een van de voorbeelden is.” 

 

Volgens de Global E-waste Monitor 2020 van de VN werd in 2019 wereldwijd een recordaantal van 53,6 miljoen ton e-waste geproduceerd - een stijging van 21% in slechts vijf jaar en naar verwachting 74,7 miljoen ton in 2030 - bijna een verdubbeling van het tonnage van e-waste in slechts 16 jaar. Uit gegevens blijkt dat dit het gevolg is van een hoger verbruik van elektrische en elektronische apparatuur, korte levenscycli van de producten en zeer beperkte reparatiemogelijkheden. Even verontrustend is het feit dat slechts 17,4% van het e-waste van 2019 werd ingezameld en gerecycled, waardoor het lot van 44,3 miljoen ton e-waste onzeker wordt geacht.

 

“Bij FOREO is het onze missie om producten van de hoogste kwaliteit te leveren die onze klanten de komende jaren van dienst zullen zijn. Elk FOREO-product wordt geleverd met 2 jaar garantie en bovendien 10 jaar kwaliteitsgarantie. Ons idee is om minder producten te produceren die langer meegaan, waardoor we het milieu niet extra belasten en toch zien we een aanzienlijke groei in ons bedrijf. Veel van onze trouwe klanten zijn begonnen met een LUNA en toen ze eenmaal overtuigd waren van de kwaliteit en efficiëntie van ons product, bezitten ze nu ook een UFO of BEAR – of zelfs de hele FOREO-productfamilie die hen jarenlang van dienst zal zijn!” - sluit CEO Boris Trupcevic af.

 

Verkoopinformatie

Koop een FOREO-apparaat in de fysieke winkels van De Bijenkorf in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven of shop online op Bijenkorf.nl of Foreo.com. Voor extra tips op het gebied van gezichtsverzorging, bezoek ook de Instagram pagina van Foreo: Foreo_Netherlands.

 

LUNA 3 (MEN) voor de normale, gevoelige of gecombineerde huid. Prijs €199

LUNA mini 3, geschikt voor alle huidtypen. Prijs €159

UFO 2, geschikt voor alle huidtypen. Prijs €279

BEAR, geschikt voor alle huidtypen. Prijs voor €299,-

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van FOREO producten, kan er contact worden opgenomen met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

'Back to the office' met de Zweedse beauty routine van FOREO
FOREO must-haves van celebrities
De ultieme bodycare routine van FOREO
Ontdek de FOREO mini's voor op reis

LINKS

FOREO website

SOCIAL MEDIA FOREO

over FOREO

FOREO: het Zweedse skintech merk dat wereldwijd bekend staat om zijn professionele gezichtsbehandelingen vanuit het comfort van thuis. FOREO is geen traditioneel schoonheidsbedrijf.  Conventioneel denken wordt in twijfel getrokken door aan baanbrekende projecten te werken in het FOREO Instituut, opgericht in Stockholm. De LUNA™ lijn met huidverzorging apparaten en de ISSA™ lijn met tandheelkundige beauty apparaten hebben al afgerekend met de conventies van de gezondheid en beauty industrie. En dit is nog maar het begin.
 

In slechts zeven jaar tijd groeide FOREO van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 prachtige mensen over de hele wereld. In die tijd zijn meer dan 20 miljoen FOREO-producten verzonden. Als iets werkt, verspreidt het woord zich snel.
 
Klik hier voor de volgende affiliate links: AWIN NL | AWIN BE | Bol.com | HasOffers