Earth Day 2023: FOREO geeft tips om duurzamer te leven Earth Day 2023: FOREO geeft tips om duurzamer te leven
terug naar pressroom

Earth Day 2023: FOREO geeft tips om duurzamer te leven

Op 22 april is het weer de Internationale Dag van de Aarde; en staat iedereen stil bij het milieu en onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet. Op Earth Day promoot FOREO - als merk dat zich inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid - milieubewustzijn door middel van tips om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

"De meeste merken spreken zich uit over milieuvriendelijkheid en duurzaamheid op bepaalde dagen zoals Earth Day. Voor FOREO is dit een symbolische datum die wordt gebruikt om iedereen te herinneren aan de verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet. Omdat wij gepassioneerd zijn over het creëren van producten die niet alleen goed zijn voor onze huid maar ook voor onze planeet, geloven wij sterk dat onze verantwoordelijkheid geen speciale datum heeft. Het is de manier waarop wij zaken doen," aldus Evan Lai, FOREO’s General Manager of the Western European Market.

 

Hoe draagt FOREO bij aan duurzaamheid?

FOREO draagt bij aan de bescherming van het milieu door zijn reeks aan duurzame producten, zoals de LUNA-range, waarvan gebruikers vertellen dat hun FOREO LUNA's zelfs na acht jaar gebruik nog steeds feilloos functioneren. Daarnaast heeft de LUNA een enorme levensduur van de batterij; de LUNA 4 Go heeft maar 1,5 uur laadtijd nodig om 300 keer gebruikt te worden. Een van FOREO’s grootste doorbraken zijn daarnaast de ultra-hygiënische siliconen waarmee alle FOREO-producten zijn gemaakt. Bij elektronische apparaten worden siliconen vaak vergeleken met kunststoffen. Beide kunnen voor vergelijkbare doeleinden worden gebruikt, maar siliconen zijn milieuvriendelijker. Siliconen zijn namelijk recyclebaar en breken niet af in microplastics, waardoor ze oceaan vriendelijk zijn en minder schadelijk voor de mens. De ultra-hygiënische siliconen hebben daarnaast een specifieke coating die FOREO Silicone Soft Touch noemt. Dit type coating verlengt de levensduur van het product, doordat het jarenlang onbeschadigd blijft, zelfs met de meest schurende chemicaliën.

 

FOREO’s missie 

Ook FOREO’s missie sluit feilloos aan bij het doel om de ecologische voetafdruk te verkleinen. FOREO heeft namelijk als missie om duurzame producten te maken die zo min mogelijk of niet vervangen hoeven te worden. Plastic tandenborstels, bijvoorbeeld, hebben meer dan 400 jaar nodig om af te breken, wat betekent dat elke plastic tandenborstel die ooit is gemaakt sinds hun uitvinding in de jaren 1930 - nog steeds bestaat. Naar schatting worden er wereldwijd jaarlijks 3,6 miljard plastic tandenborstels gebruikt, en gebruikt een gemiddeld persoon in zijn leven rond de 300 plastic tandenborstels. Als een direct antwoord op deze alarmerende cijfers zijn de elektrische tandenborstels ISSA van FOREO ontworpen met het oog op duurzaamheid en een lange levensduur. Ze bieden herbruikbare, hygiënische en duurzame oplossingen die het verbruik van wegwerpartikelen voor persoonlijke verzorging zoals plastic tandenborstels en doekjes kunnen verminderen, waardoor dit Zweedse skin-tech merk een groener alternatief is.

 

Voor meer informatie over FOREO, 's werelds snelst groeiende beauty-tech merk, en om op de hoogte te blijven van toekomstige groei en innovatie bezoek www.foreo.com of volg @FOREO_OFFICIAL.

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van FOREO producten, kan er contact worden opgenomen worden met Daisy Advocaat | d.advocaat@simplypr.nl | (+31)20 776 7756

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Daisy Advocaat
d.advocaat@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

'Back to the office' met de Zweedse beauty routine van FOREO
FOREO must-haves van celebrities
De ultieme bodycare routine van FOREO
Ontdek de FOREO mini's voor op reis

LINKS

FOREO Website

SOCIAL MEDIA FOREO

Over FOREO

FOREO: het Zweedse skintech merk dat wereldwijd bekend staat om zijn professionele gezichtsbehandelingen vanuit het comfort van thuis. FOREO is geen traditioneel schoonheidsbedrijf.  Conventioneel denken wordt in twijfel getrokken door aan baanbrekende projecten te werken in het FOREO Instituut, opgericht in Stockholm. De LUNA™ lijn met huidverzorging apparaten en de ISSA™ lijn met tandheelkundige beauty apparaten hebben al afgerekend met de conventies van de gezondheid en beauty industrie. En dit is nog maar het begin.
 

In slechts zeven jaar tijd groeide FOREO van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 prachtige mensen over de hele wereld. In die tijd zijn meer dan 20 miljoen FOREO-producten verzonden. Als iets werkt, verspreidt het woord zich snel.

 

Klik hier voor de volgende affiliate links: FOREO.com | AWIN NL | AWIN BE | Bol.com