De 6 meest gemaakte skincare foutenDe 6 meest gemaakte skincare fouten
terug naar pressroom

De 6 meest gemaakte skincare fouten

Ziet je skincare routine er iedere dag anders uit? Scrub of exfolieer je de huid te vaak? Of bijna nooit? Je wilt de huid stralend en gehydrateerd houden, vrij van imperfecties en rimpels, maar... doe je wel alles wat je zou moeten doen tijdens de skincare routine? FOREO's skincare experts kijken naar de meest voorkomende misvattingen en geven advies over hoe je deze fouten kunt vermijden, zodat je kunt genieten van een stralende huid.

 

Fout 1. Gebrek aan consistentie.

Heel herkenbaar: aan het eind van de dag geen energie meer hebben om de skincare routine volledig uit te voeren. De verzorging van de huid is een investering dat doorzettingsvermogen vergt en waarbij resultaten pas na verloop van tijd zichtbaar wordt.
 

→ De tip: weinig tijd of motivatie? Focus dan op de belangrijkste basisstappen: reiniging en hydratie!

 

Fout 2. Een verkeerde volgorde van de routine.

Een goede volgorde van de routine is fundamenteel. Het heet niet voor niets een routine. In een complete gezichtsroutine is de volgorde die belangrijk is aan te houden: reinigen, toner, serum, moisturizer en oogcrème. En voor overdag is de laatste stap: een SPF aanbrengen.
 

→ De tip: de oogcontour is een van de meest kwetsbare delen van het gezicht. Met FOREO’s IRIS kan de huid rondom de ogen professioneel verzorgt worden, zo helpt dit bij het verminderen van wallen en donkere kringen door middel van lymfedrainage.

 

Fout 3. Onvoldoende gezichtsreiniging.

De eerste (en belangrijkste) stap in een complete en effectieve dagelijkse gezichtsroutine is de reiniging. Een schone huid absorbeert de ingrediënten van skincare producten beter, dus moet het dagelijks worden gedaan, 's ochtends en 's avonds, met de juiste producten.
 

→ De tip: voor een fijne, professionele reiniging is de LUNA 3 een goede optie. Dankzij de T-Sonic pulsatie technologie verwijdert het niet alleen 99,5% van alle make-up, vet en zweet, maar ook dode huidcellen, waardoor scrubben niet meer nodig is! Ook stimuleert het de doorbloeding, voor een stralende huid. De huid is vervolgens klaar voor de volgende stappen van de gezichtsroutine. 

 

Fout 4. Onvoldoende hydratatie.

Verwar deze hydratatie (water) niet met olie. Het is een veel voorkomende misvatting dat een vette of gecombineerde huid geen hydratatie nodig heeft, of zelfs dat hydratatie meer olie op de huid veroorzaakt. Alle huidtypes hebben hydratatie nodig, ongeacht een droge of vette huidtype.
 

→ De tip: kies een vocht inbrengende crème die speciaal op jouw huidtype is afgestemd. Als je een vette of gemengde huid hebt, kies dan voor een vochtinbrengende crème die niet vettig is (bijvoorbeeld een gel!) en aansluit op de pH-waarde van de huid. Verwen de huid ook minimaal 1x per week met een extra voedend masker, zoals met de UFO 2. Ieder masker heeft een speciale setting, voor een optimale werking.

 

Fout 5. Verkeerde toepassing van producten.

Te veel product gebruiken of het product hard inwrijven resulteert niet in een betere absorptie van skincare. Wanneer er meer dan de aanbevolen hoeveelheid van een product wordt gebruikt kan dit acne veroorzaken. En een ruwe behandeling van de huid kan de huid irriteren.

 

→ De tip: breng de producten zachtjes en voorzichtig aan. Gebruik de hoeveelheid die op de verpakking staat of door een huidverzorgingsspecialist wordt aanbevolen.

 

Fout 6. Geen SPF gebruiken.

Wanneer we de deur uitgaan, wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen, dus zonnebescherming moet het hele jaar door worden gebruikt, zelfs op bewolkte dagen.

Daarnaast is het belangrijk dat ook de hals en decolleté meegenomen worden. Dit zijn twee gebieden die even goed verzorgd moeten worden als het gezicht. Na verloop van tijd ontstaan ook hier rimpels, verslapping en zonneschade.

 

→ De tip: vergeet niet om in de skincare routine een zonbescherming op te doen wanneer je de deur uitgaat. Dit is altijd de laatste stap in de routine. Vergeet ook niet op zonnige dagen dit na een aantal uur weer opnieuw aan te brengen.

 

 

Verkoopinformatie

Koop een FOREO-apparaat in de fysieke winkels van De Bijenkorf in Rotterdam, Den Haag en Eindhoven of shop online op Bijenkorf.nl of FOREO.com. Voor extra tips op het gebied van gezichtsverzorging, bezoek ook de Instagram pagina van FOREO: @FOREO_Official.

 

·      IRIS, geschikt voor alle huidtypen. Prijs €149

·      LUNA 3 voor de normale, gevoelige of gecombineerd huid. Prijs €219

·      UFO 2, geschikt voor alle huidtypen. Prijs €299

·      UFO 2 Farm To Face maskers. Prijs €21,99 (per 6 stuks)

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van FOREO producten, kan er contact worden opgenomen worden met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl | (+31)20 776 7756

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

'Back to the office' met de Zweedse beauty routine van FOREO
FOREO must-haves van celebrities
De ultieme bodycare routine van FOREO
Ontdek de FOREO mini's voor op reis

LINKS

website

SOCIAL MEDIA FOREO

Over FOREO

FOREO: het Zweedse skintech merk dat wereldwijd bekend staat om zijn professionele gezichtsbehandelingen vanuit het comfort van thuis. FOREO is geen traditioneel schoonheidsbedrijf.  Conventioneel denken wordt in twijfel getrokken door aan baanbrekende projecten te werken in het FOREO Instituut, opgericht in Stockholm. De LUNA™ lijn met huidverzorging apparaten en de ISSA™ lijn met tandheelkundige beauty apparaten hebben al afgerekend met de conventies van de gezondheid en beauty industrie. En dit is nog maar het begin.
 

In slechts zeven jaar tijd groeide FOREO van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 prachtige mensen over de hele wereld. In die tijd zijn meer dan 20 miljoen FOREO-producten verzonden. Als iets werkt, verspreidt het woord zich snel.

 

Klik hier voor de volgende affiliate links: AWIN NL | AWIN BE | Bol.com