Flamingo deelt de top 5 schaamhaartrends
terug naar pressroom

Flamingo deelt de top 5 schaamhaartrends

Kaal, natuurlijk of iets ertussenin? Het is een persoonlijke beslissing die vrouwen al sinds de jaren tachtig maken, toen schaamhaar trends opkwamen. Maar hoe zien de schaamhaartrends van de laatste tijd eruit? Flamingo – het baanbrekende-ontharingsmerk dat zojuist in Nederland gelanceerd is – deelt de top 5 trends op het gebied van schaamhaar.

 

Schaamhaar is volkomen normaal: of het nu alleen op de vulva groeit, op de binnenkant van de dijen of op de onderbuik. Het kan grof of dun zijn, gekruld of recht. Welke keuze je ook maakt, scheren, harsen of het laten uitgroeien. Flamingo is opgericht door vrouwen, voor vrouwen en vindt deze keuze heel persoonlijk en support vrouwen die hun eigen keuzes hierin maken. De keuze is inmiddels enorm en er zijn zelfs trends zichtbaar. Hieronder heeft het merk de populairste vijf opties op een rijtje gezet.

 

De top 5 schaamhaar trends

 

1.     De Hollywood

Ook wel bekend als de Sfinx. Een Hollywood wax houdt in dat al het haar verwijderd wordt. Zowel de voor- als achterzijde. Voor een gladde huid, zonder haar.

 

2.     De Brazilian wax

De populairste trend is de Brazilian wax. Deze is hetzelfde als een Hollywood, maar dan blijft er wat haar staan op het midden van de venusheuvel. Een gladde venusheuvel met een touch van natuurlijk haar.

 

3.     De Landingsbaan  

Bij een landingsbaan wordt het schaamhaar geharst of geschoren in een brede of smallere streep op het midden van de venusheuvel. Deze vorm kan lijken op een Brazilian, maar bij een landingsbaan wordt alleen het haar aan de voorkant verwijderd. Dit is geweldig als je van een minimalistische look houdt, maar niet alles wil verwijderen.

 

4.     De Bermuda driehoek

Ook bekend als de Amerikaanse of klassieke bikinilijn, hierbij wordt alleen het schaamhaar verwijderd dat bloot zou komen te liggen bij het dragen van een bikini. Het schaamhaar wordt bijgeknipt, zodat er een natuurlijk ogende driehoekige vorm overblijft. Het haar op de bovenkant van de dijen en onder de navel kan ook worden verwijderd indien nodig.

Deze vorm geeft een bijna natuurlijke look en is gemakkelijk zelf te doen.

 

5.     De natuurlijke look

Als je ervoor kiest om helemaal niets met je schaamhaar te doen en volledig natuurlijk te blijven, is dat natuurlijk ook een stijl op zich. Een volledig natuurlijke uitstraling zonder onderhoud.

Welke stijl je ook kiest. De keuze is persoonlijk en er is geen goede of foute stijl voor het verzorgen van je schaamhaar. Wel is het belangrijk dat je voor het verzorgen kiest voor producten die vrouwvriendelijk zijn. De frustraties die veel vrouwen kunnen ervaren bij het scheren - zoals uitslag, sneetjes en snijwonden is een van de issues die Flamingo aan wilt pakken. Daarnaast zijn veel vrouwen niet tevreden over de gladheid na een scheerbeurt en is er een gebrek aan duurzaamheid - meeste messen blijven niet lang genoeg scherp. Flamingo streeft ernaar om van scheren weer een positieve ervaring te maken: een me-time moment om goed voor jezelf te zorgen.

 

Productinformatie & prijzen

 

Flamingo heeft haar eigen scheermesfabriek in Duitsland en de scheermessen zijn speciaal ontworpen voor de rondingen van vrouwen. Het handvat is ergonomisch ontworpen voor een vrouwenhand met de ideale vorm, grip, gewicht en balans. 

 

Flamingo gelooft in het leveren van producten van de hoogste kwaliteit aan hun klanten tegen de eerlijkste prijs:

  • Pomelo Razor * - 11 euro
  • Taro Razor * - 11 euro
  • Navulling voor scheermesjes - 4 stuks - 13 euro
  • Navulling voor scheermesjes - 8 stuks - 25 euro

 

* De winkelverpakking bevat 1x scheermesje. 1x mesje met 5 blades. 1x douchehouder.

De producten van Flamingo zijn exclusief te koop bij 413 Etos winkels en via etos.nl.

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van Flamingo producten, kan er contact worden opgenomen met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Ontmoet Flamingo: the products you want, for the hair you don’t

LINKS

Website Flamingo

SOCIAL MEDIA Flamingo

Over Flamingo

Flamingo is een baanbrekend-ontharingsmerk voor vrouwen dat in 2018 is opgericht in de VS en sinds 22 februari 2021 ook in Nederland (bij Etos) verkrijgbaar is. Flamingo biedt premium en bekroonde producten voor het verwijderen van lichaamshaar voor dagelijkse routines en selfcare-rituelen. Hoe deze er ook uitzien. Flamingo biedt ontharingsproducten voor elke routine en helpt een diepere, positievere relatie met ons lichaam en persoonlijke routines te bevorderen. Het merk heeft in korte tijd meer dan 4 miljoen scheermesjes verkocht. Flamingo heeft 5 belangrijke schoonheidsprijzen gewonnen in de VS; waaronder Allure's Best in Beauty, Cosmopolitan's Holy-Grail Beauty Award, Essence's Best in Black Beauty, Glamour's Reader's Choice Award en Self's Healthy Beauty Award.