Flamingo deelt 4 tips voor meer zelfverzekerdheid Flamingo deelt 4 tips voor meer zelfverzekerdheid Flamingo deelt 4 tips voor meer zelfverzekerdheid
terug naar pressroom

Flamingo deelt 4 tips voor meer zelfverzekerdheid

Je zelfverzekerd voelen in het leven is één ding, maar je zelfverzekerd voelen over je eigen lichaam is iets heel anders. Flamingo – het baanbrekende-ontharingsmerk dat zojuist in Nederland gelanceerd is – deelt 4 tips om je selfconfidence een boost te geven!

 

Body neutrality is een filosofie dat u zich moet concentreren op wat uw lichaam voor je kan doen in plaats van hoe het eruit ziet. In de afgelopen jaren is body positivity, dat mensen aanspoort om van hun lichaam te houden, ongeacht hoe ze eruit zien, een cultureel modewoord geworden. Echter ligt de nadruk vaak nog steeds op het uiterlijk als groot component van eigenwaarde. Voor mensen die het moeilijk vinden om 24/7 van hun uiterlijk te houden, kan lichaamsneutraliteit een meer nuttige mentaliteit zijn. Het doel van lichaamsneutraliteit is om vrede te hebben met je lichaam.

 

Met deze filosofie leg je de focus op dat je meer bent dan alleen je lichaam - je bent een heel mens en het zijn de dingen aan de binnenkant die je mooi maken. Flamingo is een merk opgericht door vrouwen, voor vrouwen en vindt het belangrijk om vrouwen te steunen zich goed te voelen over zichzelf. Hieronder heeft het merk 4 tips op een rijtje gezet om jezelf zelfverzekerder te voelen over je lichaam.

 

1.    Erken en herformuleer negatieve gedachtes  

Niemand is perfect, omarm je imperfecties. Dit is voor veel vrouwen nog wel eens moeilijk voor te stellen, maar het is echt waar: niemand is perfect. Laat je niet leiden door het beeld dat je van anderen ziet, maar leer jezelf en al jouw imperfecties te omarmen. En laten we eerlijk zijn: als iedereen hetzelfde eruit zou zijn, zou het ook maar saai zijn! Als je merkt dat je je lichaam bekritiseert, bedenk dan wat het op dat moment voor je doet. Erken de negatieve gedachtes en herformuleer deze in positieve gedachtes.  

 

2.    Vind minimaal één ding dat je echt leuk vindt aan jezelf, dat jou uniek maakt

Iedereen heeft wel iets, dus zoek het jouwe. Door je te richten op een deel van jezelf waar je je positief over voelt, zal je je al snel tevredener gaan voelen over de rest. Op dagen dat je je onzeker voelt, leg de focus op waar je wél blij mee bent. Je prachtige ogen, mooie glimlach, je schattige oren. Of leer van body neutrality en wees dankbaar voor wat je lichaam voor je doet: dat je kunt dansen op je favoriete muziek, dat je je favoriete sport kunt beoefenen, etc.

 

3.    Als je niets anders draagt, draag dan altijd een glimlach.

Het is een bewezen, wetenschappelijk feit dat het forceren van een glimlach je hersenen kan laten denken dat je je gelukkig voelt. In dit geval klopt het gezegde fake it, till you make it. Dus zet je beste glimlach op en zie je zelfvertrouwen stijgen!

 

4.    Work on it, for yourself, by yourself

Werk eraan. Elke dag. Eén dag per keer. Eén keuze per keer. Dus, voordat je jezelf kritisch bekijkt en jezelf wilt herinneren aan alle dingen die je deze week niet goed hebt gedaan, haal je diep adem en herinner mjeelf aan alle dingen die je wel goed hebt gedaan.

 

Het is belangrijk dat je voor het verzorgen van jouw lichaam kiest voor producten die vrouwvriendelijk zijn. Flamingo wilt vrouwen ondersteunen in de beste versie van zichzelf te zijn en hier producten voor te bieden. De frustraties die veel vrouwen kunnen ervaren bij het scheren - zoals uitslag, sneetjes en snijwonden en het niet lang genoeg glad blijven pakt Flamingo aan. Flamingo streeft ernaar om van scheren weer een positieve ervaring te maken: een me-time moment om goed voor jezelf te zorgen

 

Productinformatie & prijzen

 

Flamingo heeft haar eigen scheermesfabriek in Duitsland en de scheermessen zijn speciaal ontworpen voor de rondingen van vrouwen. Het handvat is ergonomisch ontworpen voor een vrouwenhand met de ideale vorm, grip, gewicht en balans.

 

Flamingo gelooft in het leveren van producten van de hoogste kwaliteit aan hun klanten tegen de eerlijkste prijs:

  • Pomelo Razor * - 6,99 euro
  • Taro Razor * - 6,99 euro
  • Navulling voor scheermesjes - 4 stuks - 13 euro
  • Navulling voor scheermesjes - 8 stuks - 25 euro

 

* De winkelverpakking bevat 1x scheermesje. 1x mesje met 5 blades. 1x douchehouder.

De producten van Flamingo zijn exclusief te koop bij 413 Etos winkels en via etos.nl.

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van Flamingo producten, kan er contact worden opgenomen met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl.

Over Flamingo

Flamingo is een baanbrekend-ontharingsmerk voor vrouwen dat in 2018 is opgericht in de VS en sinds 22 februari 2021 ook in Nederland (bij Etos) verkrijgbaar is. Flamingo biedt premium en bekroonde producten voor het verwijderen van lichaamshaar voor dagelijkse routines en selfcare-rituelen. Hoe deze er ook uitzien. Flamingo biedt ontharingsproducten voor elke routine en helpt een diepere, positievere relatie met ons lichaam en persoonlijke routines te bevorderen. Het merk heeft in korte tijd meer dan 4 miljoen scheermesjes verkocht. Flamingo heeft 5 belangrijke schoonheidsprijzen gewonnen in de VS; waaronder Allure's Best in Beauty, Cosmopolitan's Holy-Grail Beauty Award, Essence's Best in Black Beauty, Glamour's Reader's Choice Award en Self's Healthy Beauty Award.