Expositie F|Fort Foundation - De Gemene Deler on Tour
terug naar pressroom

Expositie F|Fort Foundation - De Gemene Deler on Tour

Expositie De Gemene Deler on Tour

Kunst voor kracht

Het onzegbare verbeelden en daarmee het gesprek op gang brengen. Wat het betekent om op jongvolwassen leeftijd kanker te hebben begrijpt eigenlijk niemand. Het is ook haast niet uit te leggen. En toch is het ontzettend belangrijk dat anderen weten hoe hard er gewerkt moet worden om overeind te blijven en dat dat erkend wordt, dat er waarde aan wordt toegekend. Het maakt het eenzame proces van ziek zijn een beetje minder eenzaam. Daar meer over weten helpt ook alle mensen die om de jongvolwassene met kanker heen staan. Hoe meer zij snappen, des te beter zij zich kunnen inleven en steun kunnen bieden.

De F|Fort Foundation exposeert dit voorjaar in 4 grote steden een selectie van 11 beelden uit haar kunstfotografieboek ´De Gemene Deler´. Beelden met tekst die de kijker uitnodigen tot reflectie en verbinding. ‘Durf!’ is het motto van de expositie. Goede zorg en steun beginnen bij wezenlijk contact, de ander echt durven zien en begrijpen. Durf je schroom en angst opzij te zetten. Schroom of angst voor je eigen emotie of die van de ander, om het verkeerde te zeggen, voor te weinig tijd of om niet het goede te doen. Durf door te vragen. Pas als je echt weet wat er speelt kun je de ander werkelijk helpen.

 

Kunst voor kracht is het motto van de F|Fort Foundation.

De reizende expositie “De Gemene Deler on Tour” is een buitententoonstelling die dit voorjaar te zien is in:
 

     AMSTERDAM (Museumplein) –   van 29 maart tot 12 april

     ROTTERDAM (Kruisplein)        –   van 12 april tot 26 april

     GRONINGEN (Nieuwe Markt)  –   van 1 mei tot 11 mei

     MAASTRICHT (Plein 1992)       –   van 12 mei tot 24 mei

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

F|Fort Foundation - De Gemene Deler on Tour | Reizende expositie

LINKS

website
Floor van Liemt

SOCIAL MEDIA F|Fort Foundation

Over de F|Fort Foundation

Floor van Liemt (1997) kreeg eind december 2017 de diagnose uitgezaaide longkanker. Dankzij doelgerichte therapie in het Antoni van Leeuwenhoek kwam er toch nog tijd en kwaliteit van leven. Ze schreef er columns over in het NRC en debuteerde in november 2018 met haar literaire non-fictie boek Witte Raaf (Querido). Floor is op 31 december 2021 overleden aan de gevolgen van haar ziekte.


Floor kwam er al snel achter, jongvolwassen en kanker gaan niet samen. Als je jong bent wil je vooruit, je leven is in opbouw. Opleiding, werk, financiële onafhankelijkheid, relatie, gezin: de bedoeling is dat je verder groeit totdat je alles voor elkaar hebt. Kanker is op zijn zachtst gezegd een rem, maar als je pech hebt, werpt de ziekte je jaren terug en moet je al je dromen bijstellen. In de spreekkamer gaat het echter nog te vaak alleen over je tumor. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen jou en een patiënt van 68, terwijl er voor jou vaak hele andere dingen spelen. Je bent daardoor vaak erg op jezelf aangewezen. En ja, er ís wel een zeker aanbod voor hulp en ondersteuning, maar op een speciale kanker-Facebook pagina vind je nooit wat je zoekt en je gaat toch niet naar zo’n duffe lotgenotenbijeenkomst?


Floor miste een omgeving in de zorg waar ze zich thuis kon voelen, ze miste een fris, sterk, inspirerend, krachtig en troostend geluid, een forum waar actieve aandacht was voor haar grote en kleinere aan kanker gerelateerde zorgen en waar men niet alleen de patiënt Floor zag, maar ook de mens, de jonge vrouw die ze was zónder ziekte.


Daarom heeft Floor in 2019 de F|Fort Foundation opgericht. Wat er nog niet is kun je zelf creëren.