Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?
terug naar pressroom

Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?

The most wonderful, and most wasteful time of the year

De mooiste tijd van het jaar komt eraan, helaas is deze periode minder mooi voor het milieu. Want laten we eerlijk zijn: kerst betekent meer eten, meer kopen en meer doen- en dat heeft allemaal impact op onze aarde. Dit betekent niet dat je als de Grinch hoeft te worden, een beetje bewust inkopen doen kan al veel schelen.

Het beste is natuurlijk om helemaal niets te kopen. Vertel je omgeving dat je dit jaar niet aan cadeautjes doet en dat je er ook geen verwacht. Wanneer dit jou iets te ver gaat, kun je ook voorstellen om lootjes te trekken. Op die manier hoef je maar één cadeautje te kopen in plaats van allerlei verschillende. Vind je cadeaus geven echt het leukste wat er is en zijn dit echt geen opties voor jou? Kies dan bewust voor duurzame kerstcadeautjes, zoals de beauty bars van s ’werelds meest sustainable beautymerk Ethique.

Ethique biedt plasticvrije beauty bars aan: van shampoo en conditioner, tot body wash, gezichtsreinigers en scrubs. Een alternatief voor de traditionele vloeibare beautyproducten die in plastic verpakkingen verkocht worden. Je bewaart de bars in de bijbehorende, biologisch afbreekbare containers die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Stel zelf een selectie samen om cadeau te geven of ga voor een trial kit. Een doosje met daarin vier hartvormige mini bars voor de normale, droge of vette huid- en haartypen.  

Tip: Verpak de cadeautjes in een stukje tweedehands stof waar je een knoop in legt. Ziet er erg leuk uit, is duurzaam en er komt geen plakband bij kijken.

Verkrijgbaarheid
Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interview mogelijkheid of het testen van producten, neem contact op met: Claudia Kasteel | c.kasteel@simplypr.nl | 020-776 7756

 

De producten

 

Lime & Ginger – solid bodywash – 120g / €6

 

Onze Lime & Ginger solid bodywash is een publiekslieveling. Limoen- en gemberolie vormen samen met kokos- en olijfolie een heerlijke romige bodywash bar. Onze bodywash bars zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. Onze bodywash bars zijn echt zeep, dus het beste voor het lichaam, niet te verwarren met onze bestverkopende shampoo bars.

 

Pumice, Tea Tree & Spearmint – solid bodywash - 120g / €6

 

Deze bodywash bar is ontwikkeld voor mensen met een problematische huid. Puimsteen exfolieert, terwijl houtskool reinigt, en tea trea en groene munt heerlijk ruiken. Onze bodywash bars zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. Onze bodywash bars zijn echt zeep, dus het beste voor het lichaam, niet te verwarren met onze bestverkopende shampoo bars.

 

Matcha, Lime & Lemongrass – solid bodywash - 120g / €6

 

Deze bodywash is super verfrissend door de combinatie van matcha poeder, limoen en citroengras olie. Onze bodywash bars zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. Onze bodywash bars zijn echt zeep, dus het beste voor het lichaam, niet te verwarren met onze bestverkopende shampoo bars.

 

Sweet Orange & Vanilla – solid bodywash - 120g / €6

 

Zoete sinaasappel en vanille in combinatie met kokos en olijfolie zorgen voor een heerlijk romige bodywash met een zoete citrus geur. Onze bodywash bars zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. Onze bodywash bars zijn echt zeep, dus het beste voor het lichaam, niet te verwarren met onze bestverkopende shampoo bars.

 

Lavender & Peppermint – solid bodywash - 120g / €6

 

Lavendel- en pepermuntolie vormen samen met kokos- en olijfolie een heerlijke romige bodywash bar. Onze bodywash bars zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. Onze bodywash bars zijn echt zeep, dus het beste voor het lichaam, niet te verwarren met onze bestverkopende shampoo bars.

 

Jasmine & Ylang Ylang – Boterblok – 100g / €12

We hebben een bodylotion van wereldklasse gemaakt in de vorm van een hemels, boterachtig blok. De combinatie van cacaoboter, lecithine, babassu en kokosolie met pure etherische oliën zorgt voor een bar die heerlijk romig en eenvoudig in gebruik is. Fantastisch voor hielen, ellebogen en elk ander plekje waar een beetje TLC nodig is.

 

In-shower containers - €12

 

Vekrijgbaar in groen, roze, donkerblauw en wit

 

Trial kits - €12

 

Ethique’s trial kits zijn bedoeld om je kennis te laten maken met een plastic-vrij leven!

Iedere kit bevat vier mini’s: voor haar, gezicht en lichaam. Iedere mini kun je zo’n 5-15 keer gebruiken, afhankelijk van het product. De verpakking is natuurlijk ook afbreekbaar en recyclebaar!

 

Trial kit voor normale haar- en huidtypen - 100 g / €12

Bestaande uit: Pinkalicious™, Wonderbar, Bliss Bar en Sweet Orange & Vanilla

 

Trial kit voor droge huid- en haartypen - 100 g / €12

Bestaande uit: Frizz Wrangler, The Guardian, Bliss Bar en Jasmine & Ylang Ylang

 

Trial kit voor vette huid-en haartypen - 100 g / €12

Bestaande uit: St Clements, Wonderbar, In Your Face en Gingersnap

over ethique

Ethique is het Franse woord voor ‘ethisch’ en het is het eerste plastic-vrije beautymerk ter wereld dat een volledige range geconcentreerde, vaste vorm beautyproducten heeft ontwikkeld. De producten worden in afbreekbare verpakkingen verkocht. Ethique is in 2012 door Brianne West opgericht en dankzij hun toewijding hebben zij inmiddels de productie van 8 miljoen plastic flessen wereldwijd weten te voorkomen. Ethique doneert jaarlijks 20% van hun winst aan goede doelen. De producten van Ethique hebben het ‘Palm Oil Free’ certificaat van Orangutan Alliance.