Maak kennis met de eerste solide, plasticvrije haarverzorgingslijn voor krullen van Ethique
terug naar pressroom

Maak kennis met de eerste solide, plasticvrije haarverzorgingslijn voor krullen van Ethique

Regeneratief beautymerk Ethique introduceert eindelijk hun eerste solide, plasticvrije haarverzorgingslijn speciaal voor krullen in Nederland.
De solide krullenverzorgingslijn werd al lang verwacht sinds de lancering in de VS vorig jaar. Toen schoot de lijn onmiddelijk naar de top van de bestsellerlijst, werd er een prijs gewonnen* en kreeg het lovende kritieken van zowel beauty experts als klanten met krulhaar.
 

Het hooggewaardeerde assortiment, bestaande uit de Professor Curl Solid Shampoo en de Curliosity Solid Conditioner & Co-Wash, zal exclusief verkrijgbaar zijn bij Holland & Barrett-winkels in Nederland, België en Luxemburg.
 

De nieuwste toevoegingen aan Ethique's geliefde shampoo bar collectie beantwoorden de behoefte aan solide, plastic-vrije, cruelty-free en veganistische producten speciaal ontwikkeld voor golvend-, krullend- en kroeshaar. Het unieke assortiment is ontwikkeld vanuit het perspectief van wereldwijde krulverzorgingsprincipes en is samengesteld met voedende karitéboter, biologische en fairtrade cacaoboter en verzorgende, van bieten afkomstige betaïne om alle soorten krullen efficiënt te verzorgen, te verbeteren en te beschermen. De bars zijn ook vrij van wassen, siliconen, sulfaten en uitdrogende alcoholische ingrediënten die gebruikelijk zijn in reguliere haarverzorging, maar die door de fijnere structuur van het haar de krullen kunnen uitdrogen.
 

Als nieuwste douchesuperheld van Ethique zijn zowel Curliosity als Professor Curl getest op alle krultypes, van licht golvend- tot kroeshaar, tot zowel losse als strakke krulformaties (genoemd als krultypes 2A - 4C). Het doel? Mooie lokken creëren en bescherming bieden voor een glanzend, zacht en veerkrachtig kapsel.
 

Voor prachtige krullen die niet de aarde kosten, is elke Ethique bar ook veganistisch, cruelty-free, palmolie-vrij, plastic-vrij, klimaatpositief, en gemaakt met duurzaam verkregen ingrediënten. Zelfs de verpakking is thuis composteerbaar en kan op deze manier voedingsstoffen teruggeven aan de aarde.
 

Curliosity - Solide Conditioner en Co-Wash voor krullend haar - €14,99


Supergeconcentreerde Curliosity reinigt en verzorgt het haar zonder krullen uit te drogen of te verzwaren. Het is ontworpen als een vaste conditioner en co-wash speciaal voor krullen, maar kan ook worden gebruikt als een diepe conditioner voor alle haartypes. Deze bar is zorgvuldig samengesteld met een luxe mix van hydraterende ingrediënten. Sheaboter, jojoba en cacaoboter bevorderen zacht haar en gedefinieerde lokken. 

Geef je de voorkeur aan een co-wash? Ook dan is Curliosity een goede keuze. Met voedende castorolie reinigt deze vaste conditioner zacht zonder uit te drogen, waardoor het een geweldige aanvulling is op het Ethique-assortiment. Zoals elke co-wash, kan hij het best om de 3-4 weken gebruikt worden naast een gewone schuimende shampoo (zoals Professor Curl) voor een optimale gezondheid van de hoofdhuid.
 

Professor Curl - Solide Shampoo voor krullend haar - € 14,99


Professor Curl is een pH-gebalanceerde vaste shampoo die zelfs de meest delicate krullen zachtjes reinigt. Met een verzorgende mix van ingrediënten bevordert Professor Curl zacht haar en gedefinieerde krullen.
 

Milieudeskundige, wetenschapper en oprichter van Ethique, Brianne West, legt uit: "We willen dat iedereen afscheid kan nemen van de plastic fles, en we begrijpen dat krullend haar andere eisen stelt dan andere haartypes. We zijn enthousiast om de krullengemeenschap een nieuwe optie te bieden als het gaat om plasticvrije haarverzorging."

 

*Glossy Awards 2022: Beste nieuwe productlancering - Professor Curl en Curliosity

 

 

Het regeneratieve beauty- en lifestyle merk Ethique werd tien jaar geleden gelanceerd in Christchurch, Aotearoa Nieuw-Zeeland. Het merk is inmiddels verkrijgbaar in 24 landen met meer dan 6.500 retailers wereldwijd. De missie van Ethique is om de planeet en de bevolking beter achter te laten dan dat zij hem gevonden hebben door simpelweg meer "goed te doen".


Sinds de oprichting heeft Ethique van 25 miljoen plastic verpakkingen wereldwijd de productie en verwerking weten te voorkomen, met als doel dit eind 2030 te vergroten naar 500 miljoen.


Brianne Weste richtte het bedrijf op aan haar keukentafel, terwijl ze een Bachelor of Science studeerde aan de universiteit. Ethique’s assortiment van geconcentreerde schoonheids- en lifestyle-bars zijn allemaal met trots gemaakt in Nieuw-Zeeland. Alle bars zijn vegan gecertificeerd, cruelty-free, palmolie- en plastic-vrij en verpakt in zelf-composteerbaar karton.


Twee procent van de verkoop of 20% van de winst (het hoogste bedrag in dat jaar) gaat rechtstreeks naar de Ethique Foundation, om een schonere planeet en een eerlijkere wereld te bevorderen via gemeenschapsprojecten en sociaal ondernemerschap.


Ethique is een trotse werkgever en werkt rechtstreeks samen met de producenten van belangrijke ingrediënten, om ervoor te zorgen dat zij een eerlijke prijs voor hun product krijgen.

 
Ethique is voor het vierde achtereenvolgende jaar een 'Best for the World B-Corp' en heeft de klimaatpositieve status bereikt, wat betekent dat het merk 120% (meer dan ze uitstoten) van zijn koolstofuitstoot compenseert - een enorme prestatie voor de regeneratieve schoonheidsindustrie leiders.