Duurzame kerstcadeaus en inpaktips van EthiqueDuurzame kerstcadeaus en inpaktips van Ethique
terug naar pressroom

Duurzame kerstcadeaus en inpaktips van Ethique

The most wonderful, and most wasteful time of the year

Nog even wachten en dan is het alweer zo ver – kerst. The most wonderful time of the year. Helaas is deze periode minder goed voor onze aarde, en dus ook the most wasteful time of the year. We eten veel, kopen meer en krijgen meer. Vaak belandt de verpakking hiervan direct in de prullenbak. Kies daarom voor duurzame kerstcadeaus, zoals de beautybars van ’s werelds meest sustainable beautymerk Ethique! Én verpak deze vervolgens op een net wat milieuvriendelijkere manier.

 

Ethique heeft namelijk een breed assortiment aan plasticvrije beautybars: van shampoo en conditioner, tot body wash, gezichtsreiniger en moisturizing boterblokken. Het is een geweldig alternatief voor de traditionele vloeibare beautyproducten die vaak in een plastic verpakking worden verkocht. De trial kits van Ethique zijn perfect om aan iemand te geven die de eerste stap richting een meer duurzame beautyroutine wilt zetten. Deze bevatten 4 mini hartvormige bars voor de normale, droge of vette huid- en haartypen. Hierdoor is er voor iedereen die kennis wil maken met duurzame verzorging een passende variant, en het ziet er ook nog eens super schattig uit.

 

Nu we het probleem van de kerstinkopen voor je hebben opgelost, blijft alleen het inpakken van je cadeau nog over. Helaas is inpakpapier meestal niet heel milieuvriendelijk en belandt het  snel tussen het afval. Maar goed nieuws! Ethique geeft je nu 5 tips om jouw cadeau prachtig in te pakken, zonder dat dit schadelijk is voor onze planeet. Leuk om te doen én te geven.

 

1.     Bewaar het inpakpapier van je eigen cadeaus – Een inkoppertje. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een cadeau heel voorzichtig openmaakt om het inpakpapier niet te beschadigen, omdat het zó mooi is. Terwijl het vaak 10 minuten later alsnog in de prullenbak belandt… Maar waarom zou je dit weggooien? Bewaar deze treasures in een doosje en bouw zo een verzameling aan vintage inpakprintjes op. Erg leuk om een paar jaar later dan weer door te geven aan een dierbare.

2. Ga langs jouw lokale woonwinkel - Woonwinkels doen ieder seizoen oude collecties aan behangpapier weg en met een beetje geluk kun je dit gratis ophalen. Zo gebruik je super uniek inpakpapier. 

3.     Pak je cadeaus in zonder het gebruik van plakband of tape – Er zijn talloze creatieve manieren om je cadeaus te verpakken zonder plakband (en dus zonder plastic), denk aan speciale vouwmanieren of het gebruik van touw. 

4.     Gebruik stof om je cadeau mee te verpakken – Een andere optie om je cadeau duurzaam te verpakken is het gebruik van oude T-shirts, kussenslopen en bijvoorbeeld theedoeken. Let er wel op dat je deze niet aan stukken scheurt, maar dat je het zo verpakt dat de ontvanger de stof weer zou kunnen hergebruiken.

5.     Maak gebruik van de natuur – Zeker nu de bladeren van de bomen vallen zijn er zoveel materialen in de natuur te vinden die goed kunt gebruiken voor het decoreren van je cadeaus. Denk aan gedroogde bladeren, bloemen, takjes en schelpen. Dit is gratis én biologisch afbreekbaar.

 

DE PRODUCTEN

 

Trial kits - €12

 

Ethique’s trial kits zijn bedoeld om je kennis te laten maken met een plastic-vrij leven!

Iedere kit bevat vier mini’s: voor haar, gezicht en lichaam. Iedere mini kun je zo’n 5-15 keer gebruiken, afhankelijk van het product. De verpakking is natuurlijk ook afbreekbaar en recyclebaar.

 

Trial kit voor normale haar- en huidtypen - 100 g / €12

Bestaande uit: Pinkalicious™, Wonderbar, Bliss Bar en Sweet Orange & Vanilla

 

Trial kit voor droge huid- en haartypen - 100 g / €12

Bestaande uit: Frizz Wrangler, The Guardian, Bliss Bar en Jasmine & Ylang Ylang

 

Trial kit voor vette huid-en haartypen - 100 g / €12

Bestaande uit: St Clements, Wonderbar, In Your Face en Gingersnap

OVER ETHIQUE

 

Ethique is het Franse woord voor ‘ethisch’ en het is het eerste plastic-vrije beautymerk ter wereld dat een volledige range geconcentreerde, vaste vorm beautyproducten heeft ontwikkeld. De producten worden in afbreekbare verpakkingen verkocht. Ethique is in 2012 door Brianne West opgericht en dankzij hun toewijding hebben zij inmiddels de productie van 8 miljoen plastic flessen wereldwijd weten te voorkomen. Ethique doneert jaarlijks 20% van hun winst aan goede doelen. De producten van Ethique hebben het ‘Palm Oil Free’ certificaat van Orangutan Alliance.