NL | Hoe zorg je dat jouw tattoo op lange termijn mooi blijft?
terug naar pressroom

NL | Hoe zorg je dat jouw tattoo op lange termijn mooi blijft?

Nu je eindelijk de tatoeage van je dromen op je lichaam hebt gezet, wil je natuurlijk wel dat hij er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. Tatoeages kunnen, als je de huid niet goed verzorgt, na een aantal jaren vervagen. Zonde! Met de volgende tips heb je héél lang plezier van je tattoo.

 

Jouw meest persoonlijke kunstwerk verdient de beste verzorging. Zo zijn er genoeg tips te vinden over hoe je je tattoo moet verzorgen direct ná het zetten, maar het is daarnaast ook belangrijk om je tattoo nadat deze hersteld is, goed te verzorgen. Je tattoo is namelijk voor altijd, maar wanneer je deze niet goed verzorgt, blijft hij niet altijd even mooi. Op de ene plek op je lichaam zal je tatoeage eerder vervagen dan op een andere plek. Ook heeft het type huid, de diepte van de tattoo en de inktsoort van de tattoo invloed op hoe lang de tatoeage mooi blijft. Vooral tijd en zon zijn de grootste vijanden van tattoos.

 

Een goed gehydrateerde tattoo = een mooie tattoo

Het is in ieder geval voor iedere tatoeage belangrijk dat deze goed gehydrateerd blijft. Er zijn veel producten voor pas gezette tattoos op de markt, die voor de herstellende huid bedoeld zijn. Maar nu is er een nieuw skincare merk in België gelanceerd die zich focust op het mooi houden van je tattoo op lange termijn: Electric Ink.

 

De producten van Electric Ink zijn speciaal bedoeld om de getatoeëerde huid te hydrateren. Zo hydrateert de Defining Tattoo Body Olie de huid intens en geeft het de tattoo glans en helderheid, voor die frisse inktlook. Daarnaast biedt Electric Ink ook het Vibrancy Tattoo Serum, deze behoudt het pigment en bevordert de levendigheid van de tattoo. Zo weet je dat jouw meeste dierbare kunstwerk mooi blijft, jaar na jaar na jaar!

 

Behoed je tattoo voor de zon

Je tattoo is geen fan van de brandende zon. De zon kan namelijk de helderheid van de kleuren van je tattoo aantasten. Daarnaast vervaagt de inkt in de tattoo ook door blootstelling aan de zon. Het is daarom belangrijk om producten voor de getatoeëerde huid te gebruiken die zowel een UVA en UVB-filter bevatten. De Daily Tattoo Moisturiser van Electric Ink bevat zowel UVA als UVB-filters om rimpels en vervaging te voorkomen. De Daily Tattoo Moisturiser hydrateert de huid en houd je tattoo fris, gevoed en gedefinieerd. Ga je toch met je tattoo de felle zon in? Vergeet je dan zeker niet in te smeren met een zonnebrand met hoge SPF factor, om zonvebranding te voorkomen.

 

Dus verzorg je tattoo ook lang ná het zetten op de juiste manier, zo weet je dat jouw meeste dierbare kunstwerk mooi blijft, jaar na jaar na jaar!

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van Electric Ink producten, neem contact op met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

FR | Comment faire pour que votre tatouage reste beau sur le long terme?
FR | Electric Ink - produits de soins spécialement développés pour les tatouages
NL | Electric Ink - verzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor tattoos

LINKS

SOCIAL MEDIA Electric Ink

Product Informatie

Daily Tattoo Moisturiser 

€16,99  |  200ml
Helpt om je tattoo en huid te beschermen en houdt deze fris, gevoed en gedefinieerd. Deze unieke tattoo-moisturiser bevat een zorgvuldig geselecteerde mix van voedende ingrediënten.

§ Voorkomt vervaging
§ Hydrateert de huid
§ UVA/UVB-filters om rimpels te voorkomen

 

Gebruiksaanwijzing: Breng voorzichtig aan op de getatoeëerde huid en wrijf de moisturiser goed in. Gebruik dagelijks op een schone, droge huid. Niet aanbrengen op een nog niet herstelde huid.
 

LIFTONIN®-XPERT: Helpt bij het verminderen van roodheid van de huid en ondersteunt het behoud en de intensiteit van tattoo-inkt.

INCA INCHI-OLIE: Afkomstig van de Peruaanse Amazonia-plant. Helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren en houdt de hydratatie van de huid op peil.

VITAMINE E ACETAAT: Helpt bij het verhogen van de hydratatie van het huidoppervlak en helpt tekenen van beschadiging door de zon te voorkomen.

KOKOSNOOTOLIE: Heeft goede hydraterende eigenschappen en de lichte textuur is ideaal voor de droge huid.  

 
 
Defining Tattoo Body Olie
€16,99  |  110ml  
Hydrateert en geeft glans en helderheid voor die frisse inktlook. Deze unieke nazorgolie voor tatoeages bevat een zorgvuldig geselecteerde mix van voedende ingrediënten.
§ Geeft glans en verheldert
§ Verzacht droge huid
§ Verbetert huidelasticiteit

Gebruiksaanwijzing: Spray op de huid en wrijf goed in. Gebruik dagelijks op een schone, droge huid. Niet aanbrengen op een nog niet herstelde huid.

KOKOSNOOTOLIE: Heeft goede hydraterende eigenschappen en de lichte textuur is ideaal voor de droge huid.
VITAMINE E ACETAAT: Helpt bij het verhogen van de hydratatie van het huidoppervlak en helpt tekenen van beschadiging door de zon te voorkomen.
VITAMINE C: Derivaat helpt tekenen van UV-geïnduceerde pigmentatie en huidveroudering te verminderen.
WIT LUPINE ZAAD EXTRACT: Is rijk aan Lupeol en helpt de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren.
 
 
 

Vibrancy Tattoo Serum

€18,99  |  60ml    

Behoudt pigment en bevordert de levendigheid van tatoeages terwijl de huid wordt gehydrateerd. Dit unieke tattoo body serum bevat een zorgvuldig geselecteerde mix van voedende ingrediënten.
§ Versterkt kleur

§ Egaliseert de teint

§ Verzacht fijne lijntjes & rimpels

Gebruiksaanwijzing: Breng voorzichtig aan op de getatoeëerde huid. Gebruik dagelijks op een schone, droge huid. Niet aanbrengen op een nog niet herstelde huid.    
 
LIFTONIN®-XPERT: Helpt bij het verminderen van roodheid van de huid en ondersteunt het behoud en de intensiteit van tattoo-inkt.
INCA INCHI-OLIE: Afkomstig van de Peruaanse Amazonia-plant. Het helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren en houdt de hydratatie van de huid op peil.
VITAMINE C: Helpt de soepelheid van de huid te verhogen. Het helpt ook om de huid te beschermen tegen schade door de zon, het verminderen van de ruwheid van de huid en tekenen van ontsteking.

AMINOZUUR: Werkt als een huidconditioner met pH-regulerende eigenschappen. Het verbetert de helderheid van de huid en egaliseert de teint.

 
 

Verkoopinformatie en adviesprijs
Daily Tattoo Moisturiser, €16,99 200ml - Defining Tattoo Body Oil, €16,99 110ml - Vibrancy Tattoo Serum, €18,99 60ml. Electric Ink is in België exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat. Je vindt onze producten in de winkels in het body care schap.

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van Electric Ink producten, neem contact op met Charlotte Verviers | c.verviers@simplypr.nl