Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) September 2021: Programma bekend!
terug naar pressroom

Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) September 2021: Programma bekend!

Shoppend Nederland maakt de move naar verantwoorde mode

Het programma van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) 2021 is bekend gemaakt. De duurzame modeweek vindt plaats van 23 t/m 29 september en biedt weer een keur aan activiteiten die allemaal in het teken staan van duurzame innovaties en ontwikkelingen. Van donderdag 23 tot en met woensdag 29 september 2021 staat de ‘daadwerkelijke waarde’ van kleding centraal tijdens de achtste editie van de Dutch Sustainable Fashion Week. Via de campagne moving fashion forward spoort het fashion evenement alle consumenten én alle deelnemende retailers en brands – van kleine boetiek tot internationale keten –aan om de ‘true value’ van hun kleding weer te erkennen.  Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week krijgen zowel duurzame winkels en merken als de shoppers in Nederland zeven dagen lang – en daarna voor altijd, als het even kan – de kans om te kiezen voor milieuvriendelijke of gerecycleerde materialen, de beste arbeidsomstandigheden en tweedehands toppers.

 

In samenwerking met de deelnemers, partners en supporters is er een bomvol programma. Denk aan spectaculaire exposities, leerzame tutorials, verrassende workshops, maar ook een Repair Day, Awareness Day, Kids Day en Business day. Het volledige programma, en alle deelnemers, is het vinden op de website van de Dutch Sustainable Fashion Week.

 

Het volledige programma van de DSFW 2021, kan u in de bijlage van dit persbericht vinden. 

Samenvatting programma van de DSFW: 

 

Donderdag 23 september: (Invites only) YANA Openingsshow & expositie Meggie van Zwieten x DSFW

(Vanaf 24 september is de expositie toegankelijk voor publiek)

Locatie: Fashion For Good, Rokin 102, Amsterdam 
Tijd: 16:30 of 20:30 uur. 

 

Donderdag 23 september: (Invites only) Jeans Centre event x DSFW 
Locatie: Jeans Centre filial Den Haag  
Tijd: 15:30 – 17:30 uur


Vrijdag 24 september: Programma van Chanel Trapman ism Gemeente Amsterdam  

Locatie: De Hallen Amsterdam
Tijd: 12:00 - 21:00 (free entrance) 

 

Vrijdag 24 september: (Invites only) Opening Long Live Fashion

Vanaf 25 september is de tentoonstelling voor het grote publiek te bezichtigen

Locatie: Textielmuseum in Tilburg

 

Zaterdag 25 september: TikTok event
Locatie: Tobacco Theater Amsterdam (locatie onder voorbehoud)

 

Maandag 27 september: Business day DSFW & bekendmaking winnaar Moving Fashion Forward Award

 

Dinsdag 28 september: Dag van de Awareness 

 

Woensdag 29 september: Junior Fashion Day

 

 

Het thema van de week is dit jaar de devaluatie van kleding door de jaren heen, en mogelijkheden te bieden om kleding te herwaarderen. Small steps matter as well. “Als we het met deze week voor elkaar krijgen dat mensen minder snel hun kleding weggooien, vaker naar een repairshop gaan of zelf hun creativiteit loslaten op een oud afgedankt kledingstuk, dan kijken wij al terug op een geslaagde editie”, aldus Cecile Scheele (initiator & bestuurslid DSFW).

 

Voor meer informatie en updates volg DSFW via de website en social mediakanalen Facebook, Instagram en TikTok.

Sinds 2014 vindt ieder jaar in oktober de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Tijdens deze week presenteert dit Fashion evenement duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek van meer dan 1000.000 consumenten, bedrijven, retailers, scholen en organisaties. De duurzame ontwikkeling is voor een groot deel afhankelijk van de marktvraag. Retailers en fabrikanten spelen hier pas op in op het moment dat het verwacht wordt door hun klanten, en deze klanten hen erop gaan afrekenen. Met dit initiatief proberen we door een ‘push effect’ de markt in beweging te zetten naar duurzamere keuzes.

 

Tijdens deze week maken we de duurzame merken in de winkelstraten extra zichtbaar. Verspreid over verschillende gemeenten en locaties in Nederland en in samenwerking met diverse scholen, modezaken en instanties faciliteert de DSFW onder andere festiviteiten, catwalkshows, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen, en debatten door heel het land. Maar ook een meet & greet waarin we nieuwe technische innovaties introduceren aan commerciële bedrijven.

 

DSFW onderscheidt zich van andere Fashion Weeks door zich volledig te concentreren op duurzaamheid en innovatie. De aandacht gaat uit naar (veelal jonge,) innovatieve koplopers die in samenwerking met circa 500 modezaken tijdens deze week uitgelicht worden. DSFW is een initiatief zonder winstoogmerk, en is volledig ontwikkeld vanuit het idee om duurzame mode binnen een afgebakende periode landelijk in de schijnwerpers te zetten.