dinh van - Strong and Audacious dinh van - Strong and Audacious
terug naar pressroom

dinh van - Strong and Audacious

De sieraden van dinh van bewijzen eer aan perfecte verhoudingen, die de welbekende geometrische codes van dinh van illustreren. Bovenal springen deze tijdloze items in het oog door hun betoverende eenvoud. De juwelen hebben een ongekende, minimalistische elegantie, dus je bent bereid ze dag en nacht te dragen. Precies de visie waar dinh van naar streeft.


'You don't need a diamond necklace to feel beautiful.'
- Jean Dinh Van

 

Menottes collectie 
Een van dinh van’s bronnen van inspiratie zijn dagelijkse voorwerpen. Dit heeft in 1976 geleid tot het ontwerp van de handcuff sluiting, geïnspireerd op de sluiting van een sleutelring. Na 40 jaar is de Menottes dinh van uitgegroeid tot een iconische collectie. 

 

Serrure collectie 
Ontworpen aan het begin van de 70's, valt de Serrure collectie op door zijn elegantie. Prachtig simpel, als een gouden draad dat sierlijk om je pols hangt. De Serrure items hebben geen slotje, zijn flexibel genoeg om geopend te worden en sterk genoeg om niet te vervormen. Het eenvoudige design, met bij de sluiting een plat kopje, wordt afgemaakt met een discreet diamantje.


Le Cube Diamant collectie 

Een vierkant ontwerp met cirkelvormige diamant staat centraal in de Le Cube collectie van dinh van. Gecreëerd aan het begin van de seventies, is de kubus een van de hoofdsymbolen van dinh van geworden.

 

'You don't need a diamond necklace to feel beautiful.'
- Jean Dinh Van

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Maillon dinh van
dinh van - A summer engraved in gold
dinh van Double-Coeurs collectie
dinh van - Holiday Season

LINKS

dinh van

SOCIAL MEDIA dinh van

Jean Dinh Van leerde het vak bij Cartier, daar begon hij te dromen van een nieuwe stijl juwelen. 

De jonge herrieschopper vervaardigde zijn eerste ontwerpen in 1965. Ongevoelig voor trends trok hij zijn energie uit het dagelijks leven. 


Zijn eerste grote succes, ontworpen voor Pierre Cardin, was een geelgouden ring met vierkante vorm, waarin twee parels van verschillende kleuren werden geplaatst. De dinh van stijl was geboren. 

 

In 53 jaar tijd is de wereld veranderd, maar de tijdloze sieraden van dinh van blijven hun plaats innemen in perfecte moderniteit. Objecten uit het dagelijks leven, puur functioneel, werden alledaagse edelstenen. Handboeien, sloten, pinnen of scheermesjes, omgevormd tot gestileerde en betekenisvolle juwelen.

 

dinh van is in Nederland verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam en Utrecht, Bonebakker Juweliers en Bodes & Bode Amsterdam.
Voor meer informatie en uitleen ben je van harte welkom in onze showroom.