dinh van Menottes - The Signet Ring
terug naar pressroom

dinh van Menottes - The Signet Ring

Het juwelenhuis dinh van is in de loop van de jaren uitgegroeid tot "de vrije geest van de juwelen" door haar gewaagde en minimalistische creaties. Al meer dan vijftig jaar tekent het een moderne en eigenzinnige stijl die ver afstaat van de conventionele wereld van juwelen.

 

Geïnspireerd door een sleutelhanger, bedenkt Jean Dinh Van een ingenieuze sluiting die hij – in tegenstelling tot de traditionele juwelen - in het midden van zijn juweel aanbrengt. De Menottes dinh van patronen zijn verworden tot de iconische signatuur van het huis en zijn in oneindig veel variaties opnieuw ontworpen. Vandaag de dag staan de Menottes nog steeds symbool voor de connectie en verwevenheid tussen twee mensen.

 

Deze maand wordt de Menottes dinh van collectie uitgebreid met een nieuwe creatie: the signet ring, oftewel de zegelring.

Dit nieuwste juweel combineert een diamanten zetting met het iconische Menottes dinh van patroon. De ring valt stijlvol en delicaat om de vinger voor onbeperkte multi-wear: aan de wijsvinger, de middelvinger of de pink. Een exceptionele ring die beschouwd wordt als de nieuwe essential; verkrijgbaar in geel- of witgoud.

 

De Menottes dinh van The Signet Ring is verkrijgbaar in Nederland bij de Bijenkorf in Amsterdam, Bonebakkers in het Conservatorium hotel in Amsterdam, Bodes & Bode in Amsterdam en Den Haag, Schaap & Citroen in Haarlem, House of Pertijs in Breda en Michelsen in Soest. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.bortslap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Maillon dinh van
dinh van - A summer engraved in gold
dinh van Double-Coeurs collectie
dinh van - Holiday Season

LINKS

website

SOCIAL MEDIA dinh van

Jean Dinh Van leerde het vak bij Cartier, daar begon hij te dromen van een nieuwe stijl juwelen. 
De jonge herrieschopper vervaardigde zijn eerste ontwerpen in 1965. Ongevoelig voor trends trok hij zijn energie uit het dagelijks leven. 

Zijn eerste grote succes, ontworpen voor Pierre Cardin, was een geelgouden ring met vierkante vorm, waarin twee parels van verschillende kleuren werden geplaatst. De dinh van stijl was geboren. 

 

In 53 jaar tijd is de wereld veranderd, maar de tijdloze sieraden van dinh van blijven hun plaats innemen in perfecte moderniteit. Objecten uit het dagelijks leven, puur functioneel, werden alledaagse edelstenen. Handboeien, sloten, pinnen of scheermesjes, omgevormd tot gestileerde en betekenisvolle juwelen.