dinh van Menottes - New Pieces
terug naar pressroom

dinh van Menottes - New Pieces

Oneindige eenheid

Voor de 40ste verjaardag van de dinh van Menottes, vult het huis haar iconische collectie aan met 3 nieuwe stukken. Deze zullen de liefhebbers van rosé goud zeker bekoren. 

 

Een van dinh van’s bronnen van inspiratie zijn dagelijkse voorwerpen. Dit heeft in 1976 geleid tot het ontwerp van de handcuff sluiting. Hoewel de vorm van de collectie oorspronkelijk geïnspireerd was op een keyhead, werd de Menottes dinh van collectie bekend vanwege de niet makkelijk te openen sluiting zodra deze om arm of hals van de drager zat. Dit ogenschijnlijk simpele systeem vereist de perfecte verhoudingen om beiden uiteinden goed in elkaar te laten passen en staan symbool voor verbintenis; de eenheid tussen vriendschap of geliefden. 


Na 40 jaar is de Menottes dinh van collectie uitgegroeid tot een icoon en biedt items die passend zijn voor iedere gelegenheid.

 

dinh van is in Nederland verkrijgbaar bij de Bijenkorf in Amsterdam en Bodes & Bode Amsterdam.
Voor meer informatie en uitleen ben je van harte welkom in onze showroom.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Maillon dinh van
dinh van - A summer engraved in gold
dinh van Double-Coeurs collectie
dinh van - Holiday Season

LINKS

dinh van

SOCIAL MEDIA dinh van

over dinh van

Jean Dinh Van leerde het vak bij Cartier, daar begon hij te dromen van een nieuwe stijl juwelen. 
De jonge herrieschopper vervaardigde zijn eerste ontwerpen in 1965. Ongevoelig voor trends trok hij zijn energie uit het dagelijks leven. 

Zijn eerste grote succes, ontworpen voor Pierre Cardin, was een geelgouden ring met vierkante vorm, waarin twee parels van verschillende kleuren werden geplaatst. De dinh van stijl was geboren. 

 

In 53 jaar tijd is de wereld veranderd, maar de tijdloze sieraden van dinh van blijven hun plaats innemen in perfecte moderniteit. Objecten uit het dagelijks leven, puur functioneel, werden alledaagse edelstenen. Handboeien, sloten, pinnen of scheermesjes, omgevormd tot gestileerde en betekenisvolle juwelen.