Sustainable swimwear collection '20Sustainable swimwear collection '20Sustainable swimwear collection '20
terug naar pressroom

Sustainable swimwear collection '20

C&A lanceert eerste gerecyclede swimwear collectie

#WearTheChange

C&A focust de start van het zomerseizoen op duurzaamheid met de lancering van de eerste sustainable swimwear collectie, gemaakt van gerecycled nylon. De collectie benadrukt C&A’s visie om duurzaamheid als de nieuwe standaard te zien. Door te werken met recyclede materialen, positioneert C&A zichzelf opnieuw als leading in duurzaamheid. Daarnaast toont de collectie dat sustainability en fashion heel goed samen gaan. ''De gerecyclede swimwear collectie is een volgende belangrijke stap die C&A zet in de richting van een meer circulair fashionsysteem'', zegt Julia Ley, Head of Brand Activation, over C&A’s nieuwste swimwear collectie.

 

De bikini’s en badpakken maken niet alleen een fashion statement door het gebruik van hun duurzame componenten, maar vallen ook op door de gedurfde Braziliaanse- en op dieren geïnspireerde prints in donker groene- en bruintinten. De verrassende details en accenten in goudgeel en andere opvallende kleuren zorgen voor mooie een zomerse touch


Met de items uit de sustainable swimwear collectie ben je helemaal klaar voor een heerlijke modieuze strandvakantie. Bovendien is dit de mogelijkheid om te laten zien dat jij aandacht voor duurzaamheid in de fashion-industrie belangrijk vindt!


Ben jij klaar voor een fashionable en sustainable zomer? #WearTheChange
De C&A gerecyclede swimwear collectie is verkrijgbaar vanaf 7 mei 2020.

 

C&A kiest voor SimplyPR
Modeketen C&A heeft SimplyPR geselecteerd als haar nieuwe PR-bureau. C&A is een bedrijf met een rijke geschiedenis en tegelijk één van de meest innovatieve moderetailers ter wereld.
De swimwear collectie is te leen via de showroom van SimplyPR.

 

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

C&A: Forever Denim
C&A: Cashmere
C&A: Baby & Maternity
C&A PRIDE Collectie

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA C&A

Familiebedrijf C&A is al generaties lang succesvol en toonaangevend op het gebied van modieuze en betaalbare kleding. Het verhaal van C&A, afkorting van Clemens & August Brenninkmeijer, start al in de 17e eeuw. De voorouders van Clemens en August waren toen al voortdurend opzoek naar nieuwe ideeën om de wensen van hun klanten vervullen. Vanaf de 19e eeuw richt C&A zich op betaalbare mode en breidde zich al snel internationaal uit. Nu, in de 21 eeuw, is C&A nog steeds toonaangevend in de kledingindustrie, door hun klanten en de gemeenschappen waarin zij actief zijn, beter én op meer duurzame wijze van dienst te zijn.

 

C&A is al jaren gedreven bezig met duurzaamheid. Door het gebruik van gerecyclede materialen, zoals visnetten uit de oceaan, tapijtpluis, katoen en tule, liggen duurzame fashion items binnen het bereik van de klant. Ongeveer 50% van de C&A-collecties wordt al geproduceerd met duurzamere materialen.