De Wereld van Dodo
terug naar pressroom

De Wereld van Dodo

De Wereld van Dodo

Een collectie van Pomellato, exclusief te koop bij Bodes & Bode juweliers, Amsterdam

 

Na eerdere successen, besloot Pomellato in 1994 haar collectie uit te breiden met een nieuw concept sieraden genaamd 'Dodo', speciaal gewijd aan de jongere generatie en haar verlangen naar fashionable en easy-to-wear stukken, bestaande uit slechts één gram goud.

 

Het idee van de Dodo collectie komt uit Mauritius, het prachtige eiland waar de echte Dodo ooit woonde. Het verhaal van deze eigenzinnige vogel vormde de inspiratie, evenals de lokale gewoonte om schelpen te rijgen aan kettingen. Hierop gebaseerd kreeg Pomellato het idee om charmes te ontwerpen in dezelfde stijl, visie en creatieve vrijheid die het Italiaanse huis kenmerken.
 

De unisex sieraden zijn handgemaakt door de ambachtslieden van Pomellato, hebben een sterke identiteit en een uniek verhaal, waarbij elk symbool ook een speciale betekenis heeft.
 

Dodo is een Italiaans merk met een wereldwijde roeping. Een “glocal” product dat de balans houdt in exclusiviteit van lokale expertise en de dialoog wereldwijd aangaat, dankzij iconische en universele mantra’s als ‘Follow your dreams', ‘We are the lucky ones’ en ‘Tell your story’.

Het sieraden merk is niet alleen pionier in maatwerk (verschillende vormen, bedels en kralen kunnen gemixt en afgestemd worden op smaak en maat), maar heeft ook een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Dodo vormt een buitengewoon en revolutionair spel van modulaire en stapelbare elementen en staat voor persoonlijke expressie, vakmanschap, waardevolle materialen en een eigentijds design. Elk jaar lanceert het merk nieuwe stijlen.


De Dodo collectie is exclusief te koop bij Bodes & Bode juweliers in Amsterdam.
 

Bodes & Bode juweliers Amsterdam                                                   
Cornelis Schuytstraat 7                                                  
1071 JC Amsterdam                   

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Dodo voor Pomellato
Sparkling Summer
Hard Candy

LINKS

Website Dodo
Website Bodes & Bode juweliers

Over Bodes & Bode juweliers

De vijfde generatie van het familiebedrijf Bodes & Bode heeft hun goede smaak en oog voor kwaliteit van huis uit meegekregen. Het familiebedrijf bestaat sinds 1860 en de gelijknamige juwelierszaak aan de Denneweg in Den Haag is sinds de opening in 1950 een begrip.

 

Twee jaar geleden opende de familie een tweede zaak aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Die uitbreiding is tekenend voor de frisse wind die door het bedrijf heeft gewaaid onder invloed van de jongste generatie. Naast een collectie van exclusieve gouden juwelen met diamanten en kleurstenen is de collectie van Bodes & Bode verjongd met hedendaagse, gangbare, modieuze juwelen.

Het bedrijf kreeg internationale bekendheid door hun vakkundigheid op het gebied van juwelen uit de 19e eeuw, Art Nouveau en Art Deco periode. Juwelen vervaardigd door o.a. Lalique en verkocht door Bodes & Bode bevinden zich nu in musea zoals het Rijksmuseum.


Onder hun clientèle rekenen zij verschillende grote namen:

Toenmalig koningin Beatrix droeg oorhangers met saffier en diamant van Bodes & Bode op haar staatsieportret. Andy Warhol gebruikte die foto voor één van zijn beroemde zeefdrukken. Ook prinses Diana staat op een werk van Warhol afgebeeld met een sieraad van Bodes & Bode, een diamanten collier met bijpassende oorhangers. Recenter is onder meer Sylvie Meis gefotografeerd met juwelen van het bedrijf.