Spring/Summer 2017 Women CollectionSpring/Summer 2017 Women CollectionSpring/Summer 2017 Women Collection
terug naar pressroom

Spring/Summer 2017 Women Collection

Wanneer de zon zich weer laat zien begint bij de American Vintage vrouw het verlangen naar vrijheid.  Ze droomt van verre bestemmingen en kiest ervoor  om Amerika te ontdekken.

 

Haar reis begint in New York, waar ze kiest voor een working girl look, altijd in de mix met een simple cleane signature. Jersey items spelen met volume en transparantie en zorgen voor een onderscheidende eenvoud. Vloeiende vormen en stoffen in wit, krijt of petrol blauw domineren het straatbeeld. In de avond, kiest ze voor een meer casual look; een oversized jurk met eigentijdse lingerie zorgen voor een laidback gevoel.

 

De road trip gaat verder naar Kansas, waar ze een wilde en sensuele kant met een rebelse touch van zichzelf laat zien. Haar sensitiviteit wordt getoond in authentieke, natuurlijke stoffen en ruime vormen. De welbekende American Vintage layering zien we terug in chunky retro knits gecombineerd met fijnere items in zachte stoffen uitgevoerd in warme, harmonieuze kleuren. Roze en beige,  aangevuld met bloemen- en grafische prints voegen een bohemian 70’s touch toe aan de collectie.

 

Wanneer zij in Californië landt, herontdekt de American Vintage vrouw haar energieke teen spirit. Ze speurt in de tweedehands kledingzaakjes van Los Angeles naar urban en old school items. Ze draagt haar fleece trench coat over een versleten jeans met een gestreepte tank top; een subtiele mix van homewear en sportswear. Gewassen katoenen items in door zon gebleekte kleuren vormen haar silhouette. Strepen zien we als de key print van dit seizoen terug in verschillende kleurtinten en breedtes om elke outfit de nodige boost te geven.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
Tel: 020 - 776 7756
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.