Spring/Summer 2017 Men CollectionSpring/Summer 2017 Men CollectionSpring/Summer 2017 Men CollectionSpring/Summer 2017 Men Collection
terug naar pressroom

Spring/Summer 2017 Men Collection

In zijn zoektocht naar nieuwe avonturen, verkent de American Vintage man deze zomer de Verenigde Staten.

 

Zijn reis begint in New York op Wall Street, waar het moderne pak, blazer, short en t-shirt een must is. Deze man geeft een casual draai aan workwear, waar hij ruimte creëert voor speelsheid en comfort. Hij draagt een linnen overhemd met kleine opstaande kraag op een wijdvallende broek voor een relaxte maar verfijnde look. Na een lange werkdag kiest hij ’s avonds voor een ruimer silhouette met een lange kleurrijke trenchcoat gedragen over grof gebreid  knitwear.

 

Hij vervolgt zijn reis naar Californië, waar hij een zware parka draagt over wijde shorts in faded look tijdens wandelingen over het strand. De keuze valt op sportievere katoenen, fleece of linnen items, perfect voor een fashionable avontuur. Zijn garderobe wordt getekend door een T-shirt met honingraat structuur, een technische windjack, een lichtgewicht badstof trui die hand in hand gaat met een tijdloos T-shirt om zijn retro stijl te onderstrepen. Materialen zijn onbewerkt en de snit is old school.

 

American Vintage brengt met haar Spring/Summer 2017 collectie comfort en moderniteit samen voor een ultieme feel good zomer. Jacks en T-shirts zijn langer en shorts korter, wat zorgt voor een spannend contrasterend silhouette. In het kleurenpalet met zachte tinten wordt het accent gelegd op optisch wit, beige en blauw. Een collectie voor een man met meerdere persoonlijkheden: urban en dandy, maar ook relaxt en sportief.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.