Sports Collection 2016Sports Collection 2016Sports Collection 2016
terug naar pressroom

Sports Collection 2016

American Vintage introduceert haar eerste Sports Collection. Na een decennium te hebben gewijd aan Urban Elegance, is het een natuurlijke overgang voor het merk om de American Vintage vrouw te volgen, ook wanneer zij sport. Sportbeha's, leggings, waterdichte jackets, shorts, tanktops en T-shirts; de diversiteit binnen de nieuwe collectie zet een compleet beeld neer binnen het DNA van het merk. 

Moderne en vrouwelijke aesthetics komen samen in urban, casual en technische details. Op zoek naar een evenwicht tussen subtiel en gedurfd, bevat de collectie enerzijds meer delicate items in transparante stoffen, anderzijds spelen ze met verschillende texturen en elegante kleuren als elektrisch blauw en oranje.


American Vintage staat voor tijdloze, casual mode. De sportcollectie gaat hierin mee, maar laat ook een nieuw geluid horen waarin krachtige items de strijd aangaan met zachte en subtiele lijnen. Het is juist dit spel in contrasten dat intrigeert en inspireert en één van de belangrijkste karaktereigenschappen van American Vintage weergeeft. American Vintage haar muze: een zelfverzekerde, energieke en sprankelende vrouw. 

De collectie is vanaf 14 september te koop in American Vintage stores en online via www.americanvintage-store.com.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

De collectie is nu beschikbaar voor uitleen in onze showroom.
 

Voor high res beeldmateriaal, neem contact op met Sabine Hardick:

s.hardick@simplypr.nl

020 - 776 775 6

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.