LUIS ALBERTO RODRIGUEZ, WINNAAR VAN DE AMERICAN VINTAGE PHOTOGRAPHY AWARD IN HYÈRES
terug naar pressroom

LUIS ALBERTO RODRIGUEZ, WINNAAR VAN DE AMERICAN VINTAGE PHOTOGRAPHY AWARD IN HYÈRES

2017 is de start van een driejarige samenwerking tussen het Hyères Festival en American Vintage. Om dit te vieren, werd een Photography Award uitgereikt aan Luis Alberto Rodriguez. 

 

American Vintage heeft altijd een sterke band gehad met de kunsten waardoor het als vanzelfsprekend was dat het merk een partnership aan ging met het International Festival of Fashion and Photography in Hyères. Voor de 32ste editie van het festival, dat van 27 april tot 1 mei plaatsvond, is de American Vintage Photography Award uitgereikt. 10 jonge talenten zijn de strijd met elkaar aangegaan met als opdracht; maak een foto gebaseerd op enkele items van de American Vintage collectie. De door een jury gekozen winnaar ontving een geldbedrag van € 15.000, inclusief de commissie voor een fashion shoot voor American Vintage. 

 

En de winnaar is geworden… Luis Alberto Rodriguez. Deze fotograaf, die werd geboren in New York en tegenwoordig in Berlijn woont, is een professioneel danser.  Zijn passie voor het bewegend lichaam komt duidelijk naar voren in zijn werk. Zijn foto’s laten kracht, spanning, energie en sensualiteit zien wat wordt overgebracht door anonieme individuen. Of het nu om een ontbloot, verborgen of gekleed lichaam gaat, het lichaam wordt steeds als een kunstwerk tentoongesteld wat de verbeelding prikkelt. Voor het Hyères Festival en American Vintage, maakte Luis Alberto een portretfoto van een glimlachende jongeman, gekleed in een oranje T-shirt, baseballhelm en een zonnebril die zijn ogen verbergen; geheel in lijn met de identiteit van American Vintage. De gefotografeerde lijkt compleet vrij, klaar om het avontuur op te zoeken en de wijde wereld in te trekken.  Luis Alberto Rodriguez won ook de Audience and City of Hyères Award en werkt voor meerdere toonaangevende magazines. “Een artist ‘voortdurend in beweging’, net zoals zijn foto’s en in perfecte harmonie met de filosofie van American Vintage’’, aldus Michaël Azoulay.

 

www.luisalbertorodriguez.com / www.americanvintage-store.com

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Jetske Breugem - van de Sande
j.vandesande@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white
American Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi

LINKS

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.