Fall/Winter 2017 Men CollectionFall/Winter 2017 Men CollectionFall/Winter 2017 Men Collection
terug naar pressroom

Fall/Winter 2017 Men Collection

Deze herfst/winter haalt American Vintage haar inspiratie uit de ongerepte natuur met haar ongedwongenheid en simplicity. De kleding en accessoires ademen een retro sfeer met een sterke wens tot cocooning. Lange, dikke jassen in oversized fit zijn een kenmerkend silhouette, naast lagen van breisels die het lichaam omhullen als een tweede huid. Streep- en ruitmotieven laten zien dat de stad en zijn urban elegance nooit ver weg zijn. Sommige items zijn door de rijke bloemenprints letterlijk ondergedompeld in de natuur.

 

De kleuren die domineren zijn oker, groen, ecru en bruin; tinten die doen denken aan een avond bij het kampvuur na een lange natuurwandeling. Het design van de collectie is zowel sophisticated als understated; lederen items die verfijnd zijn en nobel tegenover meer ‘primitieve’ stukken van pilled wool alsof ze al met veel liefde gedragen zijn.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Jetske Breugem - van de Sande
j.vandesande@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.