American Vintage X Nicolas Ouchenir | International Festival of Fashion and Photography Hyères
terug naar pressroom

American Vintage X Nicolas Ouchenir | International Festival of Fashion and Photography Hyères

Ter ere van de 32ste editie van het International Festival of Fashion and Photography in Hyères, ontwierp Nicolas Ouchenir in samenwerking met American Vintage een T-shirt waarbij hij Villa Noailles gebruikte als inspiratie.


Tijdens dit festival zullen verschillende kunstenaars hun werk presenteren, waaronder Nicolas Ouchenir, de iconische fashion kalligrafeur. Deze autodidactische vakman houdt ervan om met woorden te spelen en blaast nieuw leven in deze eeuwenoude techniek door er een artistieke dimensie aan toe te voegen.  De illustrator werkt voor alle grote fashion huizen en ontwerpt de uitnodigingen voor menig grote catwalk show. 


Nicolas vond het een eer de samenwerking met American Vintage aan te gaan. Het merk gaf hem volledige artistieke vrijheid om een T-shirt te ontwerpen waarbij hij een eigen creatieve draai geeft aan Villa Noailles. Het resultaat is een grafische herinterpretatie van een symbool van Modernisme, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw door Robert Mallet-Stevens.


Een unisex model van het t-shirt zal op 24 april 2017 exclusief worden verkocht in Villa Noailles. Vanaf deze datum zullen tevens speciale heren en dames modellen beschikbaar zijn in een selectie van American Vintage stores en de webshop. Verkoopprijs: 40 euro. 


American Vintage is sponsor van het International Festival of Fashion and Photography in Hyères. Van elk verkocht T-shirt, wordt 10 euro gedoneerd aan Villa Noailles.  

 

Please find here the movie https://www.youtube.com/watch?v=9kerEgz9GlI


#AMVHYERES32

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Jetske Breugem - van de Sande
j.vandesande@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

over

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.