American Vintage x Hyères Festival: András LadocsiAmerican Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi
terug naar pressroom

American Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi

Het oneindige vereeuwigen

 

Voor  het  4e  achtereenvolgende  jaar  belonen  we  het  werk  van  een  fotograaf  ter  gelegenheid  van  het  Festival  van  Hyères. Dit jaar wist de Hongaarse fotograaf András Ladocsi onze jury te bekoren en hij is daarmee de winnaar van 2020 van de American Vintage Fotografieprijs.

 

András Ladocsi put ongetwijfeld het grootste deel van zijn inspiratie uit zijn ervaring als zwemmer. Hij was namelijk 14 jaar lang professioneel zwemmer en zijn foto’s bevriezen als het ware de lichamen, de kleuren en de tijd alsof hij zwemt en “drijft”. De precies op het juiste moment geschoten intimistische en gevoelige plaatjes verkennen de bewegingen.

 

Voor  American  Vintage  wilde  András  het  perfecte  evenwicht  creëren  tussen  de  spirit  van  het  merk  en  zijn  eigen  wereld. De sinds enkele maanden in New York gevestigde fotograaf vereeuwigde de poses en bewegingen van het door zijn vriendin Sarah en Charlie gevormde koppel, maar ook van de onbekende Flannery. Tussen Manhattan en Brooklyn ontvouwen en onthullen de lichamen zich als een liefdesverklaring aan de lente. Op de foto’s vormen de ronde vormen van de lichamen en de soepel vallende kleding een contrast met de geometrische lijnen van de stad. Geïnspireerd door de bewegingen van tai-chi-chuan die hij in de New Yorkse parken ontdekt, reproduceert hij in deze exclusieve serie de cirkelvormige bewegingen hiervan die hij graag observeert. Een vrijheidsmanifest.

 

In afwachting van het volgende Festival van Hyères kunt u “Green” ontdekken, de virtuele expositie van Andras Ladocsi op www.americanvintage-store.com.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - iconic White T-shirt
American Vintage - Fall/Winter 22
American Vintage: Sirop
American Vintage: Picknick

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA American Vintage