American Vintage SS'19 - La Maison AMV
terug naar pressroom

American Vintage SS'19 - La Maison AMV

The Essentials

Voor het eerst sinds het ontstaan van American Vintage wordt ‘La Maison AMV’ geïntroduceerd, bestaande uit alle basic items van de DNA collectie. 
De naam die doet denken aan familie, welzijn en intimiteit. Van het legendarische witte T-shirt, beschikbaar in alle vormen en kleuren, tot ruige denim jeans, gebreide topjes en cosy sweaters; alle stuks van La Maison AMV vieren de terugkeer naar de roots van het merk uit Marseille.  

 

Een nieuwe positie, ontworpen om te blijven
Terwijl de “Vestiaire” collectie de creatieve interpretaties van de American Vintage-stijl per seizoen aanbiedt, zijn de DNA items van La Maison AMV het hele jaar door verkrijgbaar. Ontworpen om tijdloze silhouetten te benadrukken of om te mixen en matchen met de key items, zoals terug te zien in de nieuwe American Vintage Spring-Summer 2019 campagne. 

 

De modellen Adele Farine, Angele Metzger en Lemmie van den Berg, gefotografeerd in de straten van Marseille, dragen alleen kleding van stoffen die natuurlijk gefabriceerd zijn. Met een oog voor detail en een gerichte focus op uniseks kledij, zet AMV deze kledingstukken in de spotlight die voor de groeiende reputatie van het merk hebben gezorgd sinds de lancering van de DNA-collectie in 2015.

 

The Massachusetts collectie sluit aan bij La Maison AMV
De Massachusetts-kledinglijn bestaat sinds de oprichting van het merk, bestaande uit de essentiële tops, T-shirts en jurken gemaakt van het legendarische Supima-katoen, zachter en elastischer dan ooit tevoren. Het American Vintage-DNA vind je terug in de verscheidenheid aan afwerkingen (schouderbandjes, korte mouwen, lange mouwen, coltruien enz.) en het brede scala aan kleuren, die tijdloosheid en trends combineren. Voor meer informatie over de Massachusetts collectie, kan je een kijkje nemen op de American Vintage website. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplymarketing.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white
American Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA American Vintage

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay (zie foto in bijlage) zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.