American Vintage SS'18 Men CollectionAmerican Vintage SS'18 Men CollectionAmerican Vintage SS'18 Men CollectionAmerican Vintage SS'18 Men CollectionAmerican Vintage SS'18 Men Collection
terug naar pressroom

American Vintage SS'18 Men Collection

American Vintage introduceert een casual en unieke Spring/Summer 2018 collectie met een vernieuwde kijk op Summer Camp. De collectie is ontworpen voor iedereen die terugverlangt naar nostalgische zomers op de camping. Natuurlijke materialen spelen een star role deze zomer. Katoen, de essentie van American Vintage, is gebruikt in een groot aantal casual stukken. Dit materiaal staat in contrast met items zoals parka’s en chino’s die zijn uitgevoerd in een ruwer canvas.

 

Een speciale capsule collectie is gewijd aan denim, bestaande uit jeans, shorts, overalls en demin jurken in verschillende wassingen. Een ode aan vriendengroepen die hun zomers, en hun kledingkasten, in een friendly spirit met elkaar delen. De collectie heeft tevens een edgy, hippie randje met onder andere een gebloemde jumpsuit, linnen items en tropische shirts met bloemen. Kimono’s worden gedragen als jurken, bandjes glijden van schouders af en kettingen hangen lichtelijk naar de zijkant. Je wordt uitgenodigd om op een uitdagende manier te layeren: een bloemenjurk wordt gedragen over een wit t-shirt, een trenchcoat over een denim jas en een bloemenshort draag je met canvas schoenen.

 

Alle items kunnen apart worden gedragen of prachtig gemixed en matched. De collectie wordt gekarakteriseerd door kleding die op verschillende manieren gedragen kunnen worden. En doordat items meerdere keren ‘gewassen’ zijn krijgen ze een zijdezacht en licht gevoel, wat signatuur staat voor American Vintage.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Jetske Breugem - van de Sande
j.vandesande@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.