American Vintage - Sport 90'sAmerican Vintage - Sport 90's
terug naar pressroom

American Vintage - Sport 90's

Een op de jaren '90 geïnspireerde collectie

Voor de Fall Winter 22/23 collectie gaat American Vintage voor knalkleuren hightech materialen, stonewashed denim en sportieve pasvormen.

 

A cool look

De American Vintage FW22/23 collectie is kleurrijk. De inspiratiebron voor het seizoen? De jaren ‘90 en vintage wintersportlooks. Voor een meer ontspannen uitstraling, bewegingsvrijheid en ‘pop-infused’ outfits.

 

Dit seizoen zochten we naar een tegengewicht voor de essentials van American Vintage, die ons DNA tot uiting brengen, met  items  die  meer  kracht  uitstralen  en  in  een  stijl  die meer  opvalt.  In  de  Studio hebben  we  met  de  kleuren,  stoffen  en  pasvormen  gespeeld.  Het  voordeel  is  dat  veel  van  deze  referenties  uniseks  zijn,  ondanks  dat  ze  bij  de heren  -  of  de  damesmode worden ingedeeld.”— Marion Rougerie, Men's style manager bij American Vintage.

 

Popkleuren en hightech materialen

Met fluorescerend roze, appeltjes groen en marmelade geel is het herfst/winter palet van dit seizoen iets anders dan de natuurlijke tinten waar AMV normaal gesproken voor kiest. Bij de materialen komt vooral het technische aspect naar voren. Stoffen worden gemixt om zo een echte vintage look te creëren. 

 

Om de kou buiten te houden, te wandelen in de regen (of sneeuw), en laagjes aan te trekken zonder eruit te zien als het Michelinmannetje, zijn praktische details, zoals ritsen, drukknopen en zakken toegevoegd aan fleeces, jacks en broeken.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Denim Guide
American Vintage - SS23
American Vintage - Knitwear
Een magische kerst met American Vintage

LINKS

website

SOCIAL MEDIA American Vintage

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.