American Vintage lanceert eerste lifestyle collectie
terug naar pressroom

American Vintage lanceert eerste lifestyle collectie

Na de dames, heren en kids collecties gaat American Vintage nu ook… ons interieur stylen! Van de keuken tot in de badkamer, de AMV items gaan zich nu ook binnen andere aspecten van het leven mengen. Neem een kijkje in de eerste Lifestyle collectie met mediterrane invloeden.

 

Een langverwachte ontwikkeling
Sinds de oprichting in 2005 heeft American Vintage een groot aantal collecties dames-, heren- en unisekskleding gelanceerd. Vorig jaar werden voor het eerst dertig nieuwe ‘ready-to-wear’ items gepresenteerd voor cool kids. Dit seizoen is het de beurt aan theedoeken, badjassen en andere accessoires.

 

"We waren al begonnen met het proces van uitbreiding van onze collecties naar thuis met het design van onze winkels. We wilden onze waarden en denkwijze blijven uitdragen en American Vintage neerzetten als een nomadisch merk dat je overal mee naartoe kunt nemen."

— Pauline Savignet, designer bij American Vintage

 

Eén capsule, vier nieuwe lijnen

Deze geheel nieuwe collectie, geïnspireerd op het mediterraanse gebied, AMV zijn thuisbasis, omvat twee delen in de woning waarbij twee verschillende sferen worden uitgedragen. Om te beginnen de keuken, met een tafelkleed, een theedoek, een schort en een picknickkleed. Dan de bad- en slaapkamer, met een badjas, handdoekensets en een gastenhanddoek.

 

De stoffen zijn van natuurlijke materialen en geïnspireerd op de mode-items, van honingraat-, tetra- katoengaas en keperstof. En de kleuren zijn ofwel fel, zoals roze en oranje of meer natuurlijke kleuren zoals: ecru of grijs gemêleerd. Voor deze vier nieuwe lijnen koos American Vintage de volgende namen: REVACK, ZIKI, KOUKOUBAY en TIRA. De kledingstukken van de capsule hebben een wijde, comfortabele pasvorm — om alle bewegingsvrijheid te behouden.

 

“Tafelkleden om te delen, picknickkleden om van de frisse lucht te genieten, badjassen om in te ontspannen en schorten voor tijdens het koken. Deze capsule collectie is ontworpen voor een gemakkelijk leven.”

— Pauline Savignet, ontwerpster bij American Vintage

 

Ecologisch verantwoord
Van de 12 nieuwe items zijn er 5 gemaakt van 100% biologisch geteelde katoen. en de hele lijn is gemaakt in Portugal en Marokko. Daarnaast is 50% van de stoffen geweven in Italië en Portugal. Op deze manier blijft het merk hun MVO-beloften waarmaken, ook buiten de American Vintage garderobe.

 

Ontdek de American Vintage lifestyle collectie, vanaf mei in de webshop en in een selectie van hun winkels. Voor uitleen ben je van harte welkom in onze showroom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Spring-Summer 2024 Campagne
American Vintage - Iconic white T-shirts
American Vintage - Just for cool kids
Kerst met American Vintage

LINKS

Website

Geïnspireerd door de Verenigde Staten richtte Michaël Azoulay in 2005 in Marseille het merk American Vintage op. Hij was gefascineerd door de grote open ruimtes en de ontspannen sfeer die ze creëren, en besloot de meest tijdloze basic, het T-shirt, in een nieuw jasje te steken of te upgraden. De collecties groeiden seizoen na seizoen,  met steeds meer gedetailleerde stukken. American Vintage biedt tegenwoordig mannen-, vrouwen,- en kinder collecties, in kleuren en stoffen die het DNA van het merk vormen en steeds opnieuw zorgen voor enthousiasme.