American Vintage - Just for cool kidsAmerican Vintage - Just for cool kids
terug naar pressroom

American Vintage - Just for cool kids

Deze herfst lanceert American Vintage tientallen uniseks items voor kids. Het is tijd om de kledingkast aan te vullen met leuke, coole en makkelijk zittende items, die vanaf nu voor het hele gezin verkrijgbaar zijn.

 

Mini versie
Enkele seizoenen geleden werd duidelijk dat American Vintage ook een focus wil leggen op het kleden van kinderen. Dankzij de eerste kids collectie is de American Vintage stijl vanaf nu ook verkrijgbaar in een mini versie. Het DNA van het merk is voortaan terug te vinden in de kledingkast van alle gezinsleden. De kids items zijn te herkennen aan het ludieke vintage figuurtje dat als een soort mascotte terug te vinden is op diverse items en labels.

 

Eco verantwoord

‘’Een paar maanden lang zocht ik naar manieren om het DNA van de American Vintage stijl geschikt te maken voor kinderen. Ik liet me leiden door mijn instinct en de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn werk voor kindermode. Ik concentreerde me op de essentials, op items die we het hele jaar dragen en die aan de andere broertjes en zusjes doorgegeven kunnen worden. Belangrijk daarbij was uiteraard om tot een zo eco-verantwoord mogelijk ontwerp te komen. We hebben de meeste van onze essentiële stoffen vervangen voor meer maatschappelijk verantwoorde opties.”

 

- Pauline Savignet, designer dames- en kindermode American Vintage 

 

AMV basics 
De essentiële en iconische itmes van de American Vintage garderobe zijn vervaardigd met de materialen waar het merk zo van houdt: jersey, molton, knitwear en denim. De kleuren zijn natuurlijk en bedoeld om zich aan iedere smaak en stijl aan te passen. In totaal werden er 33 uniseks items voor kids ontworpen, in de maten voor 3 tot 11 jaar. Met deze comfortabele items kunnen kleintjes hun eigen stijl bepalen en vrij bewegen, spelen, rennen en leren. 

 

De American Vintage kids collectie is vanaf 19 oktober online en een selectie van winkels verkrijgbaar. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage lanceert FW23/24 campagne in Antwerpen
American Vintage lanceert eerste lifestyle collectie
American Vintage - KIDS part 2
American Vintage - Denim Guide

LINKS

website

SOCIAL MEDIA American Vintage

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.