American Vintage - Iconic DenimAmerican Vintage - Iconic Denim
terug naar pressroom

American Vintage - Iconic Denim

Raw, stonewashed, boyfriend… Denim is overal, in elke vorm, en perfect voor elke situatie. Op het strand of in de stad, z’n legendarische canvas gaat hand in hand met de vloeiende materialen en retro prints die contrasteren met het neutrale kleurenpallet. Volledig uniseks, zo worden de zomerse jeansjasjes mouwloos gedragen voor een complete en rebelse look. Met opgerolde mouwen toont het chambray shirt subtiel wat huid, terwijl de losgeknoopte kraagjes een glimp bieden van het witte T-shirt dat eronder schuilt. Iconic!

 

Verantwoordelijke productie

Helaas zit er een keerzijde aan deze geweldige denims. De productie hiervan is de meest water- en energie-intensieve binnen de gehele textielindustrie. Met deze gedachte in het achterhoofd, heeft American Vintage een team gevormd met een fabriek, gevestigd in Bizerte, Tunesië. Deze fabriek is sinds 2005 hightech producent, en de wereldwijde maatstaf voor ethische en duurzame denim productie.

 

De American Vintage SS19 Denim collectie is verkrijgbaar in de American Vintage stores en online (https://nl.americanvintage-store.com/nl/).

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplymarketing.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white
American Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA American Vintage

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.