American Vintage: Eco-friendlyAmerican Vintage: Eco-friendlyAmerican Vintage: Eco-friendlyAmerican Vintage: Eco-friendly
terug naar pressroom

American Vintage: Eco-friendly

Het aanbod van American Vintage blijft groeien. Met de focus op zowel stijl als het milieu, ontwikkelde American Vintage Eco-denim. Dit type denim is gemaakt van duurzaam onbewerkt katoen, dat veel minder water nodig heeft om geproduceerd te worden. De Eco-denim collectie maakt deel uit van de groene aanpak op lange termijn en sluit zich aan bij het VEGI T-shirt. Het T-shirt is gekleurd met 100% plantaardige kleurstoffen.

 

 

                    

Het is niet de eerste keer dat American Vintage werkt met plantaardige kleurstoffen. In 2019, werd door middel van workshops op het 34e internationale festival voor mode, fotografie en accessoires in Hyères, al kennis gemaakt met dit type kleurstof. Dit resulteerde in een kleine unieke oplage van handgeverfde T-shirts en vesten in verschillende roze of blauw tinten.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white
American Vintage x Hyères Festival: András Ladocsi

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA American Vintage

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.