American Vintage - Denim GuideAmerican Vintage - Denim Guide
terug naar pressroom

American Vintage - Denim Guide

Denim van American Vintage is een waar begrip en brengt ons terug naar de 90'S. De 100% katoenen stof is ontwikkeld om zowel soepel als zacht te zijn, maar vooral ook duurzaam. Ook dit seizoen hebben zij weer nieuwe pasvormen ontwikkeld voor iedere stijl.

 

Een stof met AMV DNA
De AMV garderobe draait om de essentials, ofwel must have en basics. Een wit T-shirt, kleurrijke knitwear en (natuurlijk) de juiste jeans — het soort dat je dag en nacht kunt dragen, doordeweeks en in het weekend. AMV denim is gemaakt van natuurlijk katoen dat zowel rekbaar als sterk is, en ontworpen om in goede staat te blijven, jaar na jaar.

 

Terug naar de jaren'90
Het AMV-logo is terug te vinden in vintage patches, zowel op de wijde als fitted modellen. De bleached stoffen komen in verschillende intensiteiten, van super bleached tot pepper & salt. 100% denim is dit seizoen ook terug te vinden in de uniseks blazers en jackets.

 

Milieuvriendelijke productie
Ca. 50% van American Vintage denim wordt geproduceerd in een gespecialiseerde Tunesische fabriek. Met een specifiek systeem kan het water steeds opnieuw voor het bleachen hergebruikt worden. Het doel? Minder broeikasgassen produceren en de chemische voetafdruk op het milieu verminderen, terwijl de arbeidsomstandigheden van de werknemers worden beschermd.Dit alles betekent dat de denim stukken zijn ontworpen met mens en milieu in gedachten en bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan.

 

7 pasvormen voor haar
Voor dames zijn er zeven mogelijkheden:

 

 • De Carrot, met een hoge taille en ‘carrot’ pijpen — ook verkrijgbaar in de versie Big Carrot, (een kortere pasvorm).
 • De Fitted jeans: voor een meer nauwsluitende pasvorm om het figuur te accentueren.
 • Wie voor het sigaretmodel wilt gaan, kiest de straight-leg jeans.
 • De Straight Cropped jeans, met een lage taille en 7/8 lengte.
 • De Straight Long, met een hoge of lage taille en altijd even tijdloos.
 • De Straight Worker, met smalle, rechte pijpen en details geïnspireerd workwear (knopen voor bretels en een zak achter op de pijp).
 • Tot slot de Jogger, nieuw in de spring/summer 2023 collectie en nu al een must-have.

 

4 Pasvormen voor hem
De heren kunnen uit vier modellen kiezen:

 • De Carrot, comfortabel met zijn halfhoge taille en loose fit.
 • De Big Carrot, kort en flared, voor een stoere uitstraling.
 • De Straight, een tijdloos en klassiek model.
 • De Straight Worker, geïnspireerd op de Amerikaanse workwear.

 

En voor kids?
Ook voor kinderen ontwerpt American Vintage denim. De kids items hebben een elastische taille voor extra comfort en bewegingsvrijheid. De stof is ook gebruikt voor items met vintage accenten, waarbij jurken, overalls en accessoires eveneens deel uit maken van deze nieuwe collectie.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Spring-Summer 2024 Campagne
American Vintage - Iconic white T-shirts
American Vintage - Just for cool kids
Kerst met American Vintage

LINKS

Website

Geïnspireerd door de Verenigde Staten richtte Michaël Azoulay in 2005 in Marseille het merk American Vintage op. Hij was gefascineerd door de grote open ruimtes en de ontspannen sfeer die ze creëren, en besloot de meest tijdloze basic, het T-shirt, in een nieuw jasje te steken of te upgraden. De collecties groeiden seizoen na seizoen,  met steeds meer gedetailleerde stukken. American Vintage biedt tegenwoordig mannen-, vrouwen,- en kinder collecties, in kleuren en stoffen die het DNA van het merk vormen en steeds opnieuw zorgen voor enthousiasme.