American Vintage - De juiste denim, de juiste fitAmerican Vintage - De juiste denim, de juiste fitAmerican Vintage - De juiste denim, de juiste fit
terug naar pressroom

American Vintage - De juiste denim, de juiste fit

American Vintage denim is een begrip. De 100% katoenen stof is ontworpen om zowel zacht als soepel te zijn - en, het belangrijkste, om lang mee te gaan. Seizoen na seizoen ontwikkelen zij nieuwe modellen en pasvormen voor alle stijlen en smaken.

Een stof met het ‘American Vintage DNA’

In de American Vintage garderobe draait het allemaal om essentials. Witte T-shirts, kleurrijke breisels en (natuurlijk) de juiste jeans - het soort dat je dag en nacht kunt dragen, doordeweeks en in het weekend.  AMV denim is gemaakt van natuurlijk katoen dat zacht en sterk is. De pasvormen zijn stuk voor stuk ontworpen voor elke stijl.


7 pasvormen voor haar
Voor de dames zijn er zeven mogelijkheden. De Carrot, om te beginnen, met een hoge taille en carrott pijpen — ook verkrijgbaar in de versie Big Carrot, met een kortere pasvorm. Voor een nauw aansluitende jeans en een duidelijk gevormd silhouet is er de Fitted. Voor het sigaretmodel is de rechte jeans een geschikte match. Net zoals de Straight Cropped jeans, met een lage taille en 7/8 lengte. De Straight Long jeans, met een hoge of lage taille is ook tijdloos. Op zoek naar een workwear-geïnspireerde look? Kies dan voor de Straight Worker, met smalle, rechte pijpen en details als knopen voor bretels en een zak achter op de pijp. En tot slot de Big Straight, nieuw in de FW22 collectie en nu al een must-have.


4 pasvormen voor hem
De heren kunnen uit vier modellen kiezen. De Carrot, comfortabel met zijn halfhoge taille en loose pasvorm. De Big Carrot, kort en wijd uitlopend, voor een stoere uitstraling. De Straight, een tijdloos en klassiek model. En de Straight Worker, die zijn lijnen heeft afgekeken van de Amerikaanse workwear garderobe.

Een verantwoordelijke productie
50 procent van het American Vintage denim wordt geproduceerd in een gespecialiseerde Tunesische fabriek (LAWIC). Water en elektriciteit worden daar gerecycled. Het doel? Minder broeikasgassen produceren, de chemische voetafdruk op het milieu verminderen en tegelijkertijd de arbeidsomstandigheden van de werknemers verbeteren.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage lanceert eerste lifestyle collectie
American Vintage - KIDS part 2
American Vintage - Denim Guide
American Vintage - SS23

LINKS

website

SOCIAL MEDIA American Vintage