American Vintage & BaliboaAmerican Vintage & BaliboaAmerican Vintage & BaliboaAmerican Vintage & Baliboa
terug naar pressroom

American Vintage & Baliboa

American Vintage, ambassadeur van Sportswear Chic, en Baliboa bekend van de beroemde Franse houten rackets hebben hun krachten gebundeld en ontwerpen voor deze zomer samen een capsule collectie van rackets.

 

In lijn met hun stylish sportswear vibe, is het Franse modelabel de uitdaging aangegaan om een limited edition collectie rackets te creëren met Baliboa. De houten rackets zijn handgemaakt in Marseille waarbij maar liefst achttien verschillende stappen nodig zijn om de basis te vormen voor een racket. De lichtgewichte plooibaarheid van kurk wordt gecombineerd met krachtig beukenhout dat gekruist is met andere bijzondere houtsoorten.

 

Beide merken hechten veel waarde aan milieuvriendelijkheid en hebben dezelfde verwachtingen wat betreft kwaliteit en creativiteit van hun producten; een partnership tussen deze twee bedrijven met Franse deskundigheid kon niet uitblijven. De ultra-beperkte reeks (10 rackets in elke kleur) zullen uitsluitend worden verspreid in selecte American Vintage stores en via de online shop: americanvintage-store.com


Tot en met 31 augustus 2016 verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: rood, geel, grijs en donkerblauw, geïnspireerd op de kleuren van American Vintage haar laatste collectie.

 

Prijs: € 100,- per twee rackets

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Partywear
American Vintage - Knitwear season
American Vintage - Fall/Winter 21
American Vintage - All white

LINKS

Website American Vintage

SOCIAL MEDIA American Vintage

Over American Vintage

 

Al meer dan 10 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.