Personal care

Personal care

Het Deense bedrijf met ongeveer 20 werknemers werd in 2012 opgericht onder de naam OrganiCup. Sindsdien is het merk erin geslaagd om bijna 2 miljoen recyclebare menstruatiecups te verkopen in meer dan 40 verschillende landen en 7.000 winkels.  Daarnaast heeft AllMatters zich ingezet voor de sociale beweging om taboes rond menstruatie wereldwijd te doorbreken en hebben zij meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen met beperkte toegang tot menstruatieproducten. Het doel van AllMatters is om mensen in staat te stellen veranderingen in hun dagelijkse routines aan te brengen die een verschil maken voor onze planeet.

 

 • AllMatters werkt aan het de-stigmatiseren van menstruatie over de hele wereld en het bestrijden van menstruatiearmoede. Het bedrijf doet dit door middel van vele initiatieven, zoals TABOO: Global Periods - een project dat zich richt op de implicaties van menstruatie voor tieners over de hele wereld. Daarnaast werken ze samen met verpleegsters en gynaecologen in Denemarken en met meer dan 60 NGO's en gezondheidsorganisaties in 27 landen.
   
 • Via een project genaamd CampusCup werkt AllMatters samen met Amerikaanse onderwijsinstellingen om het gebruik van wegwerpmenstruatieproducten te verminderen
   
 • AllMatters heeft meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen in kwetsbare delen van de wereld. Het bedrijf heeft deze vrouwen ook geleerd hoe ze de cups moeten gebruiken. 
   
 • In twee jaar tijd kan één AllMatters menstruatiecup de wereld 528 wegwerp maandverbanden en tampons per gebruiker besparen. De menstruatiecups van AllMatters hebben de planeet al 1.300 ton afval van maandverbanden en tampons bespaard.
   
 • AllMatters breidt nu uit met de verkoop van watervrije persoonlijke verzorgingsproducten. Reguliere verzorgingsproducten bestaan voor zo'n 60-85 procent uit water en vergroten de CO2-uitstoot dankzij het transport van producten over de hele wereld. De nieuwe powder-to-foam producten van AllMatters worden watervrij gemaakt; ze hebben alleen water nodig zodra ze in de handen van de consument terechtkomen. Bovendien worden de producten geleverd in recyclebare, mooi vormgegeven aluminium flessen; in tegenstelling tot wegwerpverpakkingen kunnen deze steeds opnieuw worden gebruikt.
   
 • In de toekomst zal AllMatters recyclebaar menstruatieondergoed en watervrije homecare producten op de markt brengen.
   

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AllMatters introduceert high-tech menstruatie ondergoed: de herbruikbare, comfortabele en lekvrije oplossing
Ontdek de powder-to-foam hand- & bodywash van AllMatters
Van OrganiCup naar AllMatters

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA AllMatters