Ontdek de powder-to-foam hand- & bodywash van AllMatters
terug naar pressroom

Ontdek de powder-to-foam hand- & bodywash van AllMatters

Persoonlijke verzorging betekent zorgen voor onze planeet

AllMatters (voorheen bekend als OrganiCup) maakte van de duurzame menstruatiecup een gangbaar product en breidt nu uit met de lancering van revolutionaire watervrije producten voor persoonlijke verzorging.


Persoonlijke verzorgingsproducten bestaan vaak voor 60-85 procent uit water en worden verpakt in plastic wegwerpverpakkingen die over de hele wereld worden verscheept. Met de vermindering van eenmalig plastic gebruik in gedachten, heeft AllMatters een watervrije hand- & bodywash ontwikkeld. Doordat de producten watervrij zijn, is de hoeveelheid verpakkingsmateriaal minder - en wordt de CO2-uitstoot, die het gevolg is van het vervoer, tot een minimum beperkt. 


Tegenwoordig willen we allemaal ons best doen voor het milieu. Door kleine veranderingen aan te brengen in onze dagelijkse routines, kunnen we een groot verschil maken voor onze planeet. Samen kunnen we zorgen voor een positieve impact.


Powder-to-foam hand- & bodywash
De powder-to-foam handwash en bodywash zijn beide gemaakt van milde ingrediënten die gemakkelijk met water uit de kraan gemengd kunnen worden in de herbruikbare AllMatters-fles. Beide producten zijn pH-gebalanceerd en bevatten geen parfum. Ook zijn alle AllMatters producten geregistreerd bij The Vegan Society en voldoen aan hun normen: ze zijn cruelty-free en gebruiken geen dierlijke producten.


De materialen die bij het ontwikkelen van de producten worden gebruikt, zijn gekozen op basis van hun duurzaamheid en herbruikbaarheid. Zo is de fles gemaakt van aluminium en de pomp van gemakkelijk recyclebaar, kleurloos plastic. Beide zijn bedoeld om jaren mee te gaan. 


De hand- en bodywash zijn voor het eerste gebruik verkrijgbaar in zogenoemde starterkits. Deze worden geleverd met 3 navullingen en de herbruikbare aluminium fles. De navullingen zijn ook los verkrijgbaar, zodat de aluminium fles oneindig nagevuld kan worden. 


Hoe te gebruiken?
Stap 1: Vul de herbruikbare fles met warm kraanwater.
Stap 2: Voeg één navulling poeder toe, schud en wacht 2 minuten.
Stap 3: Uw hand-/bodywash is klaar om gebruikt te worden! 

 

Binnenkort lanceert AllMatters een heerlijk geurende essentiële olie, speciaal voor degenen die de voorkeur geven aan een geparfumeerde versie van de hand- of bodywash.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

AllMatters introduceert high-tech menstruatie ondergoed: de herbruikbare, comfortabele en lekvrije oplossing
Van OrganiCup naar AllMatters

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA AllMatters

over AllMatters

Het Deense bedrijf met ongeveer 20 werknemers werd in 2012 opgericht onder de naam OrganiCup. Sindsdien is het merk erin geslaagd om bijna 2 miljoen recyclebare menstruatiecups te verkopen in meer dan 40 verschillende landen en 7.000 winkels.  Daarnaast heeft AllMatters zich ingezet voor de sociale beweging om taboes rond menstruatie wereldwijd te doorbreken en hebben zij meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen met beperkte toegang tot menstruatieproducten. Het doel van AllMatters is om mensen in staat te stellen veranderingen in hun dagelijkse routines aan te brengen die een verschil maken voor onze planeet.

 

  • AllMatters werkt aan het de-stigmatiseren van menstruatie over de hele wereld en het bestrijden van menstruatiearmoede. Het bedrijf doet dit door middel van vele initiatieven, zoals TABOO: Global Periods - een project dat zich richt op de implicaties van menstruatie voor tieners over de hele wereld. Daarnaast werken ze samen met verpleegsters en gynaecologen in Denemarken en met meer dan 60 NGO's en gezondheidsorganisaties in 27 landen.

 

  • Via een project genaamd CampusCup werkt AllMatters samen met Amerikaanse onderwijsinstellingen om het gebruik van wegwerpmenstruatieproducten te verminderen

 

  • AllMatters heeft meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen in kwetsbare delen van de wereld. Het bedrijf heeft deze vrouwen ook geleerd hoe ze de cups moeten gebruiken. 

 

  • In twee jaar tijd kan één AllMatters menstruatiecup de wereld 528 wegwerp maandverbanden en tampons per gebruiker besparen. De menstruatiecups van AllMatters hebben de planeet al 1.300 ton afval van maandverbanden en tampons bespaard.

 

  • AllMatters breidt nu uit met de verkoop van watervrije persoonlijke verzorgingsproducten. Reguliere verzorgingsproducten bestaan voor zo'n 60-85 procent uit water en vergroten de CO2-uitstoot dankzij het transport van producten over de hele wereld. De nieuwe powder-to-foam producten van AllMatters worden watervrij gemaakt; ze hebben alleen water nodig zodra ze in de handen van de consument terechtkomen. Bovendien worden de producten geleverd in recyclebare, mooi vormgegeven aluminium flessen; in tegenstelling tot wegwerpverpakkingen kunnen deze steeds opnieuw worden gebruikt.

 

  • In de toekomst zal AllMatters recyclebaar menstruatieondergoed en watervrije homecare producten op de markt brengen.