AllMatters introduceert high-tech menstruatie ondergoed: de herbruikbare, comfortabele en lekvrije oplossing
terug naar pressroom

AllMatters introduceert high-tech menstruatie ondergoed: de herbruikbare, comfortabele en lekvrije oplossing

Na vier jaar ontwikkeling is het Deense bedrijf AllMatters klaar voor de lancering van hun comfortabele, duurzame en milieuvriendelijke menstruatie ondergoed.


In plaats van wegwerp maandverband te gebruiken, is menstruatie ondergoed het perfecte alternatief voor iedereen die zich niet prettig voelt bij het inbrengen van tampons of cups - of als je opzoek bent naar een beetje extra bescherming bij het gebruik van de cup.


"Ons doel is om onze klanten te helpen bewuster te leven. We willen het voor iedereen eenvoudig en prettig  maken om kleine veranderingen aan te brengen in dagelijkse routines, die collectief bijdragen aan een betere wereld. Because it AllMatters," zegt CEO Gitte Dalberg-Larsen over AllMatters' missie en de reden voor het ontwikkelen van nog een alternatief voor wegwerpproducten tijdens de menstruatie. 

 

High-tech menstruatie ondergoed

 

Menstruatie ondergoed voelt aan en ziet eruit als gewoon ondergoed, maar heeft ingebouwde lagen die allemaal verschillende doelen hebben. Van het absorberen, tot het droog en geurvrij houden van je kleding, en het voorkomen van vlekken.


Bij de ontwikkeling van het nieuwe ondergoed werd er ten eerste naar gestreefd om alle materialen op basis van fossiele brandstoffen te weren. Om deze reden is het AllMatters-menstruatieondergoed hoofdzakelijk gemaakt van houtachtige vezels, TENCEL™ Lyocell en VEOCEL™ Specialty Viscose, vervaardigd door Lenzing; een Oostenrijkse textielfabrikant die bekend staat om zijn unieke controleproces dat de impact op het milieu beperkt. Om de nodige prestaties van het ondergoed te garanderen, bevat de eerste lancering ook een kleine hoeveelheid polyester.

 

 

"Duurzaamheid is geen eenmalig antwoord, maar een complexe puzzel, waarvan het belangrijkste stuk voor ons de emotionele en technische duurzaamheid is. Dat u, als onze klant, kunt genieten van de uitzonderlijke kwaliteit, het product kunt gebruiken en er vele jaren van kunt houden," zegt Gitte Dalberg-Larsen.


AllMatters hoopt dat het nieuwe menstruatie ondergoed nog meer mensen zal helpen om voor herbruikbare menstruatie verzorging te kiezen. "Het is een kleine verandering, but it AllMatters," zegt Gitte Dalberg-Larsen.

 

Feiten over AllMatters menstruatie ondergoed


Capaciteit: Volstaat voor 1-2 tampons - tot 10 ml. 
Maten: Verkrijgbaar in de maten XS-XXXL.
Prijs: €29,99
Verpakking: Alle verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled en/of recyclebaar papier en karton.

 

De lagen

 

 

Milieuvriendelijke productie en materialen
TENCEL™ Lyocell-vezels zijn afgeleid van duurzaam gewonnen houtpulp en hebben, door het gebruik van minder water en gesloten lussen voor proceschemicaliën, een lagere milieu-impact dan conventionele lyocell. Het materiaal voelt van nature zacht aan, heeft een katoenachtig uiterlijk en biedt langdurig comfort.


VEOCEL™ speciale viscose vezels zijn gemaakt met de Eco Care-technologie en gecertificeerd met het EU-milieukeurmerk. Een keurmerk voor uitmuntende milieukwaliteit dat wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus aan hoge milieunormen voldoen. Van de winning van grondstoffen tot de productie, distributie en afvalverwerking. De productie van de vezels veroorzaakt tot 50% minder emissies en tot 50% minder waterimpact in vergelijking met generieke viscose.

 

 

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Claudia Kasteel
c.kasteel@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Ontdek de powder-to-foam hand- & bodywash van AllMatters
Van OrganiCup naar AllMatters

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA AllMatters

Het Deense bedrijf met ongeveer 20 werknemers werd in 2012 opgericht onder de naam OrganiCup. Sindsdien is het merk erin geslaagd om bijna 2 miljoen recyclebare menstruatiecups te verkopen in meer dan 40 verschillende landen en 7.000 winkels.  Daarnaast heeft AllMatters zich ingezet voor de sociale beweging om taboes rond menstruatie wereldwijd te doorbreken en hebben zij meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen met beperkte toegang tot menstruatieproducten. Het doel van AllMatters is om mensen in staat te stellen veranderingen in hun dagelijkse routines aan te brengen die een verschil maken voor onze planeet.

 

  • AllMatters werkt aan het de-stigmatiseren van menstruatie over de hele wereld en het bestrijden van menstruatiearmoede. Het bedrijf doet dit door middel van vele initiatieven, zoals TABOO: Global Periods - een project dat zich richt op de implicaties van menstruatie voor tieners over de hele wereld. Daarnaast werken ze samen met verpleegsters en gynaecologen in Denemarken en met meer dan 60 NGO's en gezondheidsorganisaties in 27 landen.

 

  • Via een project genaamd CampusCup werkt AllMatters samen met Amerikaanse onderwijsinstellingen om het gebruik van wegwerpmenstruatieproducten te verminderen

 

  • AllMatters heeft meer dan 15.000 menstruatiecups gedoneerd aan vrouwen in kwetsbare delen van de wereld. Het bedrijf heeft deze vrouwen ook geleerd hoe ze de cups moeten gebruiken. 

 

  • In twee jaar tijd kan één AllMatters menstruatiecup de wereld 528 wegwerp maandverbanden en tampons per gebruiker besparen. De menstruatiecups van AllMatters hebben de planeet al 1.300 ton afval van maandverbanden en tampons bespaard.

 

  • AllMatters breidt nu uit met de verkoop van watervrije persoonlijke verzorgingsproducten. Reguliere verzorgingsproducten bestaan voor zo'n 60-85 procent uit water en vergroten de CO2-uitstoot dankzij het transport van producten over de hele wereld. De nieuwe powder-to-foam producten van AllMatters worden watervrij gemaakt; ze hebben alleen water nodig zodra ze in de handen van de consument terechtkomen. Bovendien worden de producten geleverd in recyclebare, mooi vormgegeven aluminium flessen; in tegenstelling tot wegwerpverpakkingen kunnen deze steeds opnieuw worden gebruikt.

 

  • In de toekomst zal AllMatters recyclebaar menstruatieondergoed en watervrije homecare producten op de markt brengen.