Red Dot Award 2017Red Dot Award 2017
terug naar pressroom

Red Dot Award 2017

AEG Mastery Range wint de Red Dot design award 2017

De AEG Mastery Range is beloond voor het functionele design en wint daarmee de prestigieuze ‘best of the best’ award van Red Dot

De AEG Mastery Range zorgt voor een uitstekende smaakbeleving door zich aan te passen aan de consument. Het biedt responsieve apparaten die in harmonie samenwerken om de thuiskok te helpen met het creëren van fantastische diners.

 

Van het voorbereiden van ingrediënten tot het schoonmaken van de vaat - de AEG Mastery Range maakt gebruik van innovatieve technologie en heeft een lineair design voor een gestroomlijnd geheel.

 

“De keuken is de laatste 20 jaar veranderd. Het was vroeger een kamer achter in het huis, nu staat de keuken juist centraal – het is een sociale ontmoetingsplaats”, zegt Simon Bradford, Hoofd Design van AEG. “Consumenten verwachten tegenwoordig dat de keuken ze ondersteunt bij het doen waar zij van houden: koken en entertainen zonder dat de apparatuur het proces volledig overneemt.

De nieuwe AEG Mastery Range biedt op een menselijke manier een helpende hand door het kookproces te vergemakkelijken.”

 

Het design van de AEG Mastery Range gaat verder dan strakke lijnen en esthetiek – het nieuwe keukenconcept is ontworpen voor zowel een heerlijke kookervaring als een aantrekkelijke ruimte om met vrienden en familie samen te komen. Elk apparaat is klaar om zijn eigen rol te vervullen, van de FoodSensor in de multifunctionele oven die je helpt met het klaarmaken van vlees naar jouw persoonlijke wens tot de ComfortLift vaatwasser en haar innovatieve liftfunctie waarmee het zware werk van het in- en uitladen verleden tijd is.

 

De ‘Best of the Best’ van Red Dot werd toegekend aan de AEG Mastery Range door een internationale jury van 40 experts die gelet hebben op functionaliteit, innovatie, kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

 

“Het is geweldig om door internationale design collega’s erkend te worden", zegt Simon Bradford, Vice President Design, groot huishoudelijke apparatuur EMEA. "De AEG producten zijn perfecte voorbeelden van onze niet aflatende focus op de kwaliteit van design: aantrekkelijkheid, voortreffelijke pasvorm, gevoel, afwerking en compromisloze bruikbaarheid.

AEG is onderdeel van de Electrolux Groep, een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, ovens, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi.