Electrolux ondersteunt Landal GreenParks bij verdere verduurzaming vakantieparkenElectrolux ondersteunt Landal GreenParks bij verdere verduurzaming vakantieparkenElectrolux ondersteunt Landal GreenParks bij verdere verduurzaming vakantieparken
terug naar pressroom

Electrolux ondersteunt Landal GreenParks bij verdere verduurzaming vakantieparken

Landal GreenParks, dat onlangs een onderscheiding voor het meest duurzame reismerk van Nederland in de wacht sleepte, zal in de parken de vakantiewoningen gefaseerd van AEG en Zanussi apparatuur gaan voorzien. Al tientallen jaren is Electrolux – moederbedrijf van de merken AEG en Zanussi – industrieleider op het gebied van duurzaamheid. Er is voor Electrolux gekozen omdat zij het meest circulaire bedrijf op het gebied van keukenapparatuur en witgoed zijn.

Het partnerschap gaat verder dan alleen het laten inbouwen van de apparatuur. Electrolux en Landal GreenParks gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat de producten zo lang mogelijk mee gaan. De schoonmaakdienst zal periodiek een reinigings- en ontkalkingscyclus laten lopen in de vaatwassers en medewerkers worden opgeleid om zelf kleine reparaties uit te voeren. Daarnaast worden bezoekers van de vakantiewoningen bewust gemaakt hoe ze de apparaten het beste kunnen gebruiken.

Volgens beide partijen liggen er grote kansen om bij consumenten drempels weg te nemen die nu meer duurzame beslissingen in de weg staan. Consumenten willen wel duurzamer leven, zeker de generatie die het over enkele jaren voor het zeggen heeft; de Millenials, maar worden vaak beperkt door het gebrek aan mogelijkheden.

Electrolux Better Living Program

Electrolux heeft onderzocht hoe consumenten duurzamer kunnen leven en komt met een plan waarbij wordt gefocust op meer dan 100 acties om dit mogelijk te maken. De doelstellingen van het Better Living Program zijn afgestemd met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties voor 2030. Deze duurzaamheidsstrategie bestaat uit de volgende doelstellingen: duurzamere voedselkeuzes faciliteren voor de consument, kleding twee keer zo lang laten meegaan met 50% minder impact op het milieu, de luchtkwaliteit van huizen significant verbeteren en de industrie circulair en klimaatneutraal maken.

Duurzaam en betrokken ondernemen bij Landal

Landal GreenParks integreert duurzaamheid als onderdeel van de vakanties van de gasten. Ze laten hen de natuur beleven, zodat zij het bewustzijn van de leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis nemen. Vakanties met een positieve impact op natuur, regio, mensen en klimaat. Bij nieuwbouw en renovatie van bungalows bouwt Landal zo duurzaam mogelijk en bij de inrichting wordt gestreefd naar een volledig circulair interieur. Landal investeert bovendien in energie reducerende maatregelen en draagt bij aan de realisatie van duurzame energie door de installatie van zonnepanelen. In 2030 wil het bedrijf klimaatneutraal opereren.

Over AEG

Electrolux maakt het leven voor miljoenen mensen aangenamer en duurzamer met haar innovaties voor buitengewone ervaringen op het gebied van koken, kledingverzorging en een gezond binnenklimaat. Als wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, neemt de consument bij ons altijd een centrale plek in. Via onze merken AEG, Electrolux en Zanussi verkopen we ieder jaar meer dan 60 miljoen huishoudelijke producten in meer dan 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.electroluxgroup.com.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert 90 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14,5 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.