Een droger die door jouw kleding heen ‘kijkt’ om te zien of het al droog is? Het bestaat!
terug naar pressroom

Een droger die door jouw kleding heen ‘kijkt’ om te zien of het al droog is? Het bestaat!

Voor sommigen onder ons is het drogen van kleding niet altijd een feestje. Iedereen heeft weleens zijn lievelingstrui vijf maten kleiner uit de droger gevist. Veel van ons gebruiken daarom hun droger alleen om katoenen items te drogen zoals beddengoed en handdoeken. En zelfs dan gebeurt het dat grote items in de droger in elkaar draaien, en er een bal was ontstaat. Denk aan kussenhoezen die in het dekbedovertrek terecht komen tijdens het drogen en nog nat zijn als ze uit de droger komen. En wat mag nou wél of niet in de droger? Anno 2019 behoren deze problemen tot het verleden dankzij een nieuwe droger die op de markt is verschenen met een technologie waarmee de droger als het ware ‘door jouw kleding heen kan kijken’!

Hoe werkt het?
Sounds too good to be true? De nieuwste AEG 9000-serie droger heeft de unieke 3DScan-technologie, die niet alleen vocht aan de buitenkant van het kledingstuk detecteert, maar zelfs door de buitenste laag heen kan “kijken” en kan detecteren of een kledingstuk van binnen nog vochtig is. Zo komen zelfs jouw donsjassen en dekbedden nooit meer vochtig uit de droger. Wat belangrijk is, want het kan zijn dat de voering door het vocht samenklontert en dit vermindert de thermische werking.

Durf je kleding te drogen
Ideaal is dat alle kledingstukken zonder risico gedroogd kunnen worden. Waarschijnlijk ben je af en toe huiverig om wollen truien of zijden kledingstukken te drogen. Maar met deze droger komen items er gegarandeerd zonder krimp uit. Het is zelfs zo dat zijden kledingstukken hun vorm beter behouden en met minder kreuk uit deze droger komen dan aan de lucht gedroogde items. Van outdoorkleding blijven de waterafstotende eigenschappen ook beter behouden, zij hebben een 30% hogere thermische werking dan wanneer deze aan de lucht worden gedroogd. Kortom: je garderobe voelt weer als nieuw en je droogt bovendien al jouw kleding zonder risico met de nieuwe slimme 9000-serie droger van AEG.

Over AEG

Electrolux zorgt voor een buitengewone consumentenervaring door smaak- zorg- en welzijnservaringen opnieuw uit te vinden en het leven voor miljoenen mensen aangenamer en duurzamer te maken. Als wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, neemt de consument bij ons altijd een centrale plek in. Via onze merken AEG, Electrolux en Zanussi verkopen we ieder jaar meer dan 60 miljoen huishoudelijke producten in meer dan 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.electroluxgroup.com.