De AEG 9000-serie wasdroger komt als ‘Beste uit de test’ van de Consumentenbond
terug naar pressroom

De AEG 9000-serie wasdroger komt als ‘Beste uit de test’ van de Consumentenbond

AEG komt als beste uit de test van de Consumentenbond met de 9000-serie drogers met 3DScan-technologie. De unieke 3DScan-technologie in de AEG 9000 serie droger, detecteert niet alleen vocht aan de buitenkant van het kledingstuk, maar kan zelfs door de buitenste laag heen “kijken” en detecteren of een kledingstuk van binnen nog vochtig is. Met een 8,1 zijn de twee 9000-serie drogers van AEG als beste uit de test gekomen.

 

“De best geteste drogers van AEG combineren uitstekende scores voor energieverbruik met prima droogprestaties. Ze drogen ook nog eens relatief snel. De AEG T9DEN87 is een warmtepompdroger met een capaciteit van 8 kg katoen en energielabel A+++. Het verschil met de (duurdere) T9DEN87CC is dat die droger een groter bedieningsdisplay heeft en dat je hem met een app kunt bedienen. Bij deze droger kan dat niet. Voor de rest zijn deze drogers gelijk aan elkaar. Beide drogers zijn met een 8,1 als beste uit de test gekomen.”

Beste uit de test winnaar, de Consumentenbond, Nederland, oktober 2019

De drogers zijn getest op hun droogprestaties, energieverbruik, gebruiksgemak, droogsnelheid, condensatie-efficiëntie en de geluidssterkte.

“Onze consumer insights laten zien dat de meeste mensen hun droger alleen gebruiken om katoenen items te drogen zoals beddengoed en handdoeken.” aldus Karina Moreira – Product Marketing Director, Electrolux Laundry EMEA. “Doel is om dit te veranderen zodat consumenten het vertrouwen hebben om al hun kledingstukken te drogen. De titel ‘beste uit de test’ van de Consumentenbond laat zien dat AEG daadwerkelijke oplossingen biedt voor wat betreft de gebruikservaring.”

Droog kleding nauwkeurig én met zorg
Droog vol vertrouwen wol, zijde, outdoorkleding, overhemden, broeken en zelfs dons jassen. Want dankzij het FiberPro®-systeem met de unieke 3DScan-technologiesensor wordt vochtigheid zowel aan de buiten- als binnenkant van kleding gedetecteerd.

Met de AEG 9000-serie droger kunnen alle kledingstukken zonder risico gedroogd worden. Wollen truien gegarandeerd zonder krimp, terwijl zijden kledingstukken hun vorm behouden en met minder kreuk uit de droger komen, dan aan de lucht gedroogde items. Outdoorkleding krijgt precies de juiste hoeveelheid warmte om de volledige functionaliteit van het waterdichte membraan te herstellen. Hierdoor blijven de waterafstotende eigenschappen beter behouden, dan aan de lucht gedroogde items. Dankzij de 3DScan-technologie wordt ook de binnenkant heel precies gedroogd en behouden gelaagde kledingstukken hun vorm. Bovendien hebben ze een 30% hogere thermische werking dan wanneer kledingstukken aan de lucht worden gedroogd.

 

Noot voor de redactie
De consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. De Consumentenbond kent predicaten toe aan producten of diensten die de hoogste resultaten behalen in de vergelijkende testen en analyses.

Over AEG

Electrolux maakt het leven voor miljoenen mensen aangenamer en duurzamer met haar innovaties voor buitengewone ervaringen op het gebied van koken, kledingverzorging en een gezond binnenklimaat. Als wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, neemt de consument bij ons altijd een centrale plek in. Via onze merken AEG, Electrolux en Zanussi verkopen we ieder jaar meer dan 60 miljoen huishoudelijke producten in meer dan 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.electroluxgroup.com