AEG Was/droogcombinatiesAEG Was/droogcombinaties
terug naar pressroom

AEG Was/droogcombinaties

De nieuwe was/droogcombinaties van AEG revolutioneren wasgewoonten

AEG presenteert hun nieuwe range was/droogcombinaties met verbeterde non-stop programma’s. De collectie brengt ultieme flexibiliteit voor dagelijks gebruiksgemak. Zonder in te boeten op de kwaliteit of effectiviteit van het wassen en drogen, biedt de nieuwe range AEG was/droogcombinaties persoonlijk afgestelde programma’s die zelfs geschikt zijn voor de meest delicate stoffen, zoals zijde en wol. 


Consumenten in het bezit van was/droogcombinaties blijken slechts 1 op de 4 keer gebruik te maken van het complete was- en droogprogramma, omdat zij geen vertrouwen hebben in de kwaliteit van het drogen van verschillende stoffen en de energiezuinigheid van de machine. Met deze kennis als basis heeft AEG een nieuwe was/droogcombinatie ontwikkeld met het streven het dagelijks leven van consumenten gemakkelijker en flexibeler te maken. Daarmee garandeert AEG resultaten die zo min mogelijk impact hebben op de kleding en het milieu.

 

 

“Op basis van het consumenteninzicht en met technische oplossingen wilden wij een was- en droogproces creëren dat het dagelijks leven van de consument vergemakkelijkt. Door een betrouwbare range wasmachines aan te bieden met diverse opties en programma’s voor verschillende stoffen en kleding, nemen wij een zorg in het huishouden weg,” aldus Elisabetta Bari, directeur was/droogmachines EMEA, AEG.


De nieuwe serie verzorgt de stoffen op een hoog niveau met het gepersonaliseerde non-stop proces en wast en droogt de kleding van de consument binnen slechts een uur.


“Na onze consumenten de vraag te hebben gesteld naar de ideale was/droogcombinatie, antwoordden de meesten dat ze het proces zo gemakkelijk mogelijk wilden zien. Daarnaast zien zij hun kleding graag in één beurt gewassen en gedroogd met de garantie dat deze schoon en verzorgd uit de machine komt,” zegt Elisabetta Bari. “Bij het ontwikkelen van AEG’s nieuwe was/droogcombinatie hebben we geluisterd naar de wensen van de klant en onze versie van de ideale machine gecreëerd”.

 

Betrouwbaar, op maat gemaakte programma’s voor alle soorten stof
Elke stof heeft een eigen specifieke zorg nodig bij het wassen en drogen. Daarnaast hebben kledingstukken specifieke zorg nodig om nieuw te blijven en de vorm te behouden. Echter, vermijden consumenten het wassen en drogen van specifieke kledingstukken vaak, vanwege het gebrek aan vertrouwen in de machine en de angst om per ongeluk kleding te vervormen of te laten krimpen.

 
“Consumenten vermijden het kopen van bepaalde kledingstukken vanwege hun specifieke wasvoorschriften of uit angst om de kleding te verpesten door het gebruiken van een verkeerd programma. Met de technologie van AEG’s Woolmark Blue gecertificeerde was- en droogprogramma’s biedt AEG een veilige manier om veeleisende buitenkleding en zelfs wollen kleding dat enkel op de hand gewassen mag worden, in één beurt te wassen”, aldus Rose Vanhecke, categoriemanager was/droogmachines EMEA bij AEG.


De DualSense® technologie zorgt voor een gecontroleerde temperatuur en een specifieke beweging van de trommel. Anders dan andere machines passen de wasprogramma’s van de nieuwe selectie was/droogcombinaties zich hierdoor aan de verschillende stoffen aan. Zo kan alle type kleding van geweven jassen tot zachte truien gewassen, gedroogd en verzorgd worden in een beurt.

 
“Outdoor kleding heeft gevoelige, beschermende membranen die de kleding waterafstotende en ademende eigenschappen geven. Deze eigenschappen kunnen beschadigd raken door een verkeerde manier van drogen. De nieuwe range bevat warmtepomptechnologie die ervoor zorgt dat de speciale eigenschappen van outdoor kleding herstellen tijdens het wassen en drogen”, zo zegt Rose Vanhecke. “Voor een fijne was zoals wol wordt de zachtheid behouden en is het niet langer nodig om kleding te scheiden bij het wassen. De nieuwe was/droogcombinaties van AEG zijn dan ook de eerste op de markt met non-stop Woolmark gecertificeerde programma's.”
 

 

Lagere temperaturen besparen stroom en zijn vriendelijk voor het milieu 
Voor 66% van de wereldwijde consumenten zijn duurzame en milieuvriendelijke keuzes belangrijke factoren, zo blijkt uit een onderzoek van Nielsen.1 De was/droogcombinaties van AEG worden constant geëvalueerd en verbeterd om te voldoen aan de eisen van de klant.

 
“Duurzaamheid is een van de fundamenten van ons werk. Dit betekent voor ons het reduceren van zowel stroom- als watergebruik. Ook ervoor zorgen dat kleding langer meegaat valt hieronder”, aldus Ian Banes, senior vice-president Laundry bij AEG, EMEA. “Onze nieuwe was/droogcombinaties zijn de eerste ter wereld met warmtepomptechnologie. In combinatie met de baanbrekende SensiDry® technologie kan in vergelijking met andere stroom besparende A klasse apparaten, tot zelfs 40% extra aan stroom en water worden bespaard’’. 

 

De nieuwe technologie vermindert de droogtemperatuur met bijna de helft*, daarmee vermindert het de kans op schade en draagt het bij aan het behoud van de vorm van de stof. 


Een ander duurzaam voordeel van de nieuwe range is de ÖKOMix technologie. Deze innovatie zorgt dat wasmiddel en wasverzachter apart worden gemengd met het water voordat het de trommel en het wasgoed bereikt. Zodoende wordt elke vezel van de stof grondig gereinigd en dus beter schoon en beschermd. Deze vernieuwende manier om wasverzachter te verdelen over de was zorgt er tevens voor dat de was gelijkmatiger droogt waardoor kleding langer meegaat. 

 

“Modetrends komen en gaan. Wij willen ervoor zorgen dat consumenten hun kleding langer als nieuw kunnen houden en daarmee de levensduur van een kledingstuk kunnen verlengen.”, aldus Ian Banes.

 
*Vergeleken met een condens was/droogcombinatie.
 

 

AEG x ICIPARISXL

AEG geeft nu tot en met 31 december een ICIPARISXL bon ter waarde van 100 euro weg bij aankoop van een was/droogcombinatie.

 

AEG x IciParisXL
AEG geeft nu tot en met 31 december een IciParisXL bon ter waarde van 100 euro weg bij aankoop van een was/droogcombinatie.

Collectie overzicht

De nieuwe AEG wasmachine droger collectie 
 

7000 Series KOMBI 
De 7000 Series was-/droogcombinatie met DualSense® technologie, pas het wasprogramma aan op de verschillende stoffen. Of het nu om geweven jasjes of zachte truien gaat, alles wordt in één keer behoedzaam gewassen en gedroogd. De ProSense® Technology past de was- en droogtijd automatisch aan de hoeveelheid wasgoed aan. Met het NonStop 1u/1kg programma worden kleine ladingen binnen een uur gewassen en gedroogd.

 
De stoomprogramma's van AEG verzachten de vezels van je kleding om kreuk en dus de noodzaak om te strijken te verminderen. Hierdoor valt nog een zorg weg in het verzorgingsproces. Om overmatig wassen van kleding te voorkomen, kun je ook gebruik maken van het snelle stoomprogramma, waar enkel stoom wordt gebruikt. Ideaal voor het verzorgen van je kleding op een milieuvriendelijke manier. 


8000 Series KOMBI 
Naast alle voordelen van de 7000 serie heeft de 8000 serie ÖKOMix technologie, die wasmiddel en wasverzachter afzonderlijk in water voormengt, voordat ze de trommel binnenkomen. Dit betekent dat ze zijn geactiveerd voordat ze op de stoffen terechtkomen en je kleding zo voorbereiden op een grondige wassing en een gelijkmatige droging. Met het ÖKOPower NonStop 4u/5kg programma wast en droogt de machine 5kg binnen vier uur. 
De ProSense® Technologie personaliseert het programma en past de tijd, water- en energiegebruik automatisch aan de lading aan voor de beste verzorging van elk kledingstuk.

 

9000 Series ÖKOKOMBI 
Bovenop de geweldige kenmerken van de 7000 en 8000 serie, heeft de baanbrekende 9000 serie ÖKOKombi als eerste op de markt SensiDry® technologie wat de zorg vaststelt van je gehele garderobe. Het meest vergevorderde systeem van AEG past het programma aan aan de verschillende stoffen zoals fijne was, wol en buitenkleding door gecontroleerde trommel bewegingen en de warmtepomptechnologie voor lage temperaturen.

Over AEG

AEG is onderdeel van de Electrolux Groep, een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, ovens, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi.