AEG SensePro® inductiekookplaat met 's werelds eerste draad- en batterijloze kerntemperatuursensor wint iF design award
terug naar pressroom

AEG SensePro® inductiekookplaat met 's werelds eerste draad- en batterijloze kerntemperatuursensor wint iF design award

De AEG SensePro® inductiekookplaat is een iF design award winnaar. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met `s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuursensor die jou thuis kan assisteren om de perfecte gerechten te bereiden. 

 

AEG SensePro® inductiekookplaat meet de kerntemperatuur tot op de graad nauwkeurig. Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht. Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak- rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt. 

 

Dankzij de voedselsensor weet de AEG SensePro® kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt. Deze is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Het signaal dat daarbij vrijkomt wordt opgepikt door de antenne van de kookplaat. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuursensor hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica. 

 

Accurate temperatuurcontrole tot 1°C nauwkeurig, de prijswinnende SensePro® inductiekookplaat is de ultieme keukenassistent.

 

“Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren om te weten wanneer de correcte kerntemperatuur is bereikt”, geeft Jelena Radic aan, Product Marketing Manager Kitchen, Major Appliances, EMEA Electrolux. “Met de SensePro® inductiekookplaat zijn restaurantwaardige gerechten nu ook gewoon thuis te bereiden. Onze geavanceerde sensorgestuurde technologie, geeft het zelfvertrouwen en de begeleiding die nodig is om elk gerecht succesvol te bereiden. En we zijn nog het meest enthousiast over de mogelijkheden om sous-vide gerechten te bereiden op de kookplaat. Hiervoor was dit alleen mogelijk met de SteamPro® stoomovens van AEG, en nu kunnen we nu dezelfde ervaring aanbieden met onze nieuwste inductiekookplaat.”

 

Naast de voedselsensor wordt de SensePro® geleverd met royale 9 liter pan (Ø 24 cm), zodat ook sous-vide bereidingen een fluitje van een cent worden. 

De SensePro® inductiekooplaat (80 cm) is vanaf eind maart 2019 verkrijgbaar.

 

 

Noot voor de redactie

 

iF DESIGN AWARD 2019

De iF DESIGN AWARD is één van de meest belangrijke design prijzen in de wereld. Voor meer dan 65 jaar hebben designers en fabrikanten ernaar gestreefd om deze internationaal erkende prijs te winnen. Het winnen van een iF DESIGN AWARD is een erkenning van de exceptionele kwaliteit, design en service. Het is voor consumenten en gebruikers een symbool waarop zij kunnen vertrouwen. 

 

Over AEG

AEG is onderdeel van de Electrolux Groep, een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 60 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, ovens, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi.