AEG multifunctionele oven met PlusSteamAEG multifunctionele oven met PlusSteamAEG multifunctionele oven met PlusSteam
terug naar pressroom

AEG multifunctionele oven met PlusSteam

De nieuwe AEG oven voegt stoom toe voor de perfecte kleur en een krokanter resultaat

De nieuwe multifunctionele oven van AEG heeft een stoom functie die eenvoudig en precies de juiste hoeveelheid vocht toevoegt, voor een goudbruine korst op je brood en de zachtste cake. 

 

“De PlusSteam functie helpt consumenten de perfecte bakresultaten te bereiken – zachte cakes en luchtig brood met een mooie goudbruine korst. Onderzoek heeft bewezen dat consumenten manieren hebben gevonden om vocht toe te voegen in het bakproces, maar dat het resultaat vaak achterblijft omdat dit om precisie vraagt,” zegt Remo Perotti, Range Manager Kitchen BeNeLux bij AEG.

 

De PlusSteam functie voegt precies de juiste hoeveelheid stoom toe, wat resulteert in een perfect gebakken product, elke keer weer. “Met de PlusSteam oven krijgen consumenten constant een perfect resultaat.”

 

Sinds programma’s als Heel Holland bakt is het thuis bakken in populariteit gestegen. De multifunctionele oven met PlusSteam functie is ideaal om thuis aan de slag te gaan als een echte chef.

 

‘Met één druk op de knop creëert de oven in de eerste 10-15 minuten een vochtige atmosfeer met stoom, daardoor kan het deeg optimaal rijzen en blijft het vochtig vanbinnen. Het toegevoegde vocht verbetert de smaak terwijl hetelucht zorgt voor een mooie, goudkleurige krokante korst’, legt Remo Perotti van AEG uit.

 

De stoomfunctie kan ook gebruikt worden om gistdeeg te laten rijzen voordat het zal worden gevormd in broden. ‘Dit is een cruciale stap in het bakproces waarbij de omgevingstemperatuur een grote rol speelt’, voegt Perotti toe. ‘Onze oven helpt de consument om constant een goed resultaat te creëren, waar het met de gebruikelijke methoden makkelijker is om te falen.’

 


Modeltype: BP301350WM 

Voor een relatief kleine meerprijs ten opzichte van een gewone multifunctionele heteluchtoven heeft u al een AEG multifunctionele heteluchtoven mét PlusSteam functie.

 

Een schonere oven, betere smaak en textuur
Additionele functies van de multifunctionele oven met PlusSteam functie maken het bakken en het onderhoud efficiënter:
•    Pyroluxe® Plus zelfreiniging
•    Easy-to-clean email

•    XXL om meer te kunnen bakken in een sessie – meer dan 3 keer de normale hoeveelheid, ovenruimte: 71 liter

 

Lees meer op; http://www.aeg.nl/Plan-Design/Serie/Multifunctionele-oven-met-PlusSteam/