AEG laat u thuis de laatste foodtrends ontdekken
terug naar pressroom

AEG laat u thuis de laatste foodtrends ontdekken

De voorloper op het gebied van innovatie blijft ook een stapje voor op de foodtrends

AEG neemt u mee naar de Taste of Tomorrow. Met de apparatuur uit de nieuwe Mastery Range van AEG bereidt u eenvoudig gerechten volgens de laatste foodtrends. Imponeer uw gasten met een paarse bloemkool uit de SteamPro oven of schotel hen een volledig vegan proof dessert voor met de Blast Chiller. Welk gerecht gaat u thuis proberen?

 

Purple is the new green

Paars is de food kleur van 2018. Verras uw familie of vrienden eens met paarse kolen, wortels of paarse maïskolven. Het bereiden van uw groenten in de AEG SteamPro oven zorgt ervoor dat zowel de smaak, geur en textuur optimaal behouden worden. Zo blijven niet alleen de voedingswaarden van het product intact, maar zal ook de kleur hierdoor werkelijk van het bord afspatten!

 

 

Een perfect gegaard stuk vlees of vis

Een andere foodtrend is het sous-vide bereiden van voedingsmiddelen. Sous-vide houdt in dat voedingsmiddelen gevacumeerd bereid worden. Door het gevacumeerde product op een lagere temperatuur te bereiden zal het product langzamer en meer geleidelijker gaar worden dan wanneer u deze op een reguliere wijze bereidt. U voorkomt hiermee dat u het product te ver door laat bakken of verbranden. Bovendien zorgt deze bereidingswijze ervoor dat –bijvoorbeeld in het geval van vlees– de vleessappen in het product bewaard blijven. Hierdoor behoudt het product een optimale smaak.

 

 

Vegan in een handomdraai

Meer en meer mensen kiezen voor een volledig veganistische levensstijl. Restaurants en supermarkten spelen in op deze trend door vegan gerechten aan te bieden. De Blast Chiller van AEG maakt het mogelijk om thuis eenvoudig vegan desserts te bereiden. Deze nieuwste innovatie koelt en bevriest namelijk in een korte tijd uw verse ingrediënten of reeds bereide gerechten, waardoor hun structuur, smaak en aroma’s behouden blijven. De Blast Chiller is een noviteit uit de professionele keuken en is de enige op de markt die in slechts 90 minuten tijd kan koelen van 70 °C tot 3 °C. U zet zo eenvoudig een vegan proof dessert op tafel. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke granité van watermeloen of een plantaardige cheesecake.

 

AEG’s innovations enable your kitchen to be future-proof, whatever the trend.

over AEG

AEG is onderdeel van de Electrolux Groep, een wereldleider in huishoudelijke apparatuur en apparatuur voor professioneel gebruik, dankzij de verkoop van meer dan 40 miljoen producten aan consumenten in meer dan 150 markten per jaar. Het bedrijf focust op innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn op basis van inzicht in wat consumenten echt willen. Electrolux produceert onder andere koelkasten, vaatwassers, ovens, wasmachines, waterkokers, airconditioners en kleine apparaten zoals stofzuigers. Al deze apparaten vallen onder betrouwbare merken als Electrolux, AEG, Zanussi.