Kookmaand 2015Kookmaand 2015Kookmaand 2015Kookmaand 2015
terug naar pressroom

Kookmaand 2015

Microkrediet voor moeders hielp al meer dan 20.000 vrouwen in Azië economisch onafhankelijk te worden.

Help jij ook mee door te koken?

Microkrediet voor moeders verstrekt microkredieten aan de allerarmste moeders van Azië. Hiermee kunnen zij een bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Sinds 2005 heeft MvM via lokale partners meer dan 350.000,- geïnvesteerd in meer dan 20.000 vrouwen in 8 landen in Azië. Vele vrouwen hebben hierdoor hun eigen bedrijfje kunnen opzetten en zijn zo economisch zelfstandig geworden. 

 

Tijdens de jaarlijkse Kookmaand in oktober organiseren mensen thuis een etentje voor vrienden, familie of collega’s. In ruil hiervoor doneren je gasten een bedrag aan Microkrediet voor Moeders. Ook restaurants doen mee en zetten bijvoorbeeld een speciaal Microkrediet voor Moeders-gerecht op de kaart. 
Met jouw donatie kunnen we aan ondernemende vrouwen in Azië leningen verschaffen om hun eigen duurzame onderneming te starten. Zo kunnen zij een betere toekomst voor henzelf en hun familie creëren. De gemiddelde lening die wij verstrekken is 85,-. Aan het einde van de Kookmaand willen we met heel veel leningen van tafel gaan. Om dat te bereiken hebben we heel veel koks nodig. Doe dus mee! Op www.kookmaand.nl kun je zien hoe je je kunt aanmelden.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

10 jaar Microkrediet voor Moeders

LINKS

www.microkredietvoormoeders.org

SOCIAL MEDIA Microkrediet voor moeders

Over Microkrediet voor Moeders

Microkrediet voor moeders verstrekt microkredieten aan de allerarmste moeders in azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Ondernemerschap helpt!

 

Stichting Microkrediet voor Moeders
De stichting Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vaktrainingen en ondernemers- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en verbeteren daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families.


Organisatie
De organisatiestructuur van Microkrediet voor Moeders is vrij eenvoudig, de stichting bestaat uit het bestuur en de vrijwilligers. Het bestuur bestaat momenteel uit drie personen. De groep vrijwilligers wordt jaarlijks groter. Bestuur en vrijwilligers werken allemaal onbezoldigd en zonder onkostenvergoeding. We werken ter plekke in Azië samen met lokale partners.


Missie
‘Wij stellen de allerarmste vrouwen in staat hun eigen potentieel en kracht te manifesteren. 
Dit zorgt voor groei  in hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.  
Dat samen te bereiken inspireert ons  dit voor zoveel mogelijk vrouwen te doen’.


Visie & aanpak
In de opkomende economieën zijn vrouwen nog steeds de drijvende kracht in de economie, dankzij de nieuwe ondernemingen die zij op microniveau starten en hun zorg voor het familie systeem. Wij geloven in vrouwelijk ondernemers- en leiderschap op het allerarmste niveau. Wij helpen de allerarmste vrouwen in Azië die verder geen toegang hebben tot financiële middelen om te ondernemen en uitgesloten worden bij de financiële instellingen. Juist het stimuleren van economische bedrijvigheid voor deze vrouwen op microniveau brengt duurzame ontwikkeling voor henzelf en hun families.
Lees verder hoe onze aanpak zorgt voor economische zelfstandigheid.


Financieel
Stichting Microkrediet voor Moeders is een algemeen nut beogende instelling (ANBI goede doelen) en als zodanig door de Belastingdienst erkend. Microkrediet voor Moeders heeft géén CBF keurmerk aangevraagd omdat dit geld kost, terwijl wij al het gedoneerde geld willen besteden aan kleine leningen voor vrouwen in Azië. Om het vertrouwen te geven dat een dergelijk keurmerk zou verschaffen, kiezen wij ervoor alle cijfers en alle resultaten voor iedereen toegankelijk te maken in onze jaarverslagen over de afgelopen jaren.