10 jaar Microkrediet voor Moeders10 jaar Microkrediet voor Moeders10 jaar Microkrediet voor Moeders10 jaar Microkrediet voor Moeders
terug naar pressroom

10 jaar Microkrediet voor Moeders

Microkrediet voor Moeders hielp al meer dan 20.000 vrouwen in Azië economisch onafhankelijk te worden

Microkrediet voor Moeders (MvM) is 10 jaar geleden opgericht door twee ondernemende vrouwen; Erlijn Sie en Samantha Rolefes. Na jaren praten en dromen over een goed doel voor kinderen, brachten ze in 2005 hun ideeën in praktijk: De allerarmste vrouwen helpen een onderneming te starten om economisch zelfstandig te worden. De opbrengsten investeren deze vrouwen weer in gezondheid, onderwijs en het welzijn van hun familie en dus in de volgende generatie.  

 

Microkrediet voor Moeders verstrekt microkredieten aan de allerarmste moeders van Azië. Sinds 2005 heeft ze via lokale partners meer dan € 350.000,- geïnvesteerd in meer dan 20.000 vrouwen in 8 landen in Azië. Veel vrouwen kunnen zo hun gezin een toekomst bieden. MvM grijpt het 10-jarig bestaan aan om extra donaties voor nieuwe microkredieten te werven o.a. met een groot jubileumfeest  op 10 oktober. Tevens zullen de oprichtsters Erlijn en Samantha terug gaan naar Sri Lanka om de vrouwen te bezoeken die destijds de eerste microkredieten hebben ontvangen. Wat hebben de microkredieten hen gebracht, hoe ziet hun leven en dat van hun gezin er nu uit, 10 jaar na dato?

 

Het jubileumfeest op 10 oktober wordt een dag vol inspiratie, vermaak en verbinding met inspirerende sessies over microkredieten en vrouwelijk leiderschap  van o.a. Eva Gouwens, First lady van Tony Chocolonely en Sacha Kester, journalist van de Volkskrant. Daarnaast zijn er workshops, een paneldiscussie, muziek en een apart programma voor kinderen. Alle inkomsten op de dag zelf, en uit de kaartverkoop, worden direct omgezet in microkredieten voor de moeders in Zuid-Azië. Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar via www.microkredietvoormoeders.org

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

De oprichters van Microkrediet voor Moeders zijn beschikbaar voor interviews.

Wilt u verslag doen van het evenement? Neem dan contact met ons op om op de perslijst geplaatst te worden.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Kookmaand 2015

LINKS

www.microkredietvoormoeders.org

SOCIAL MEDIA Microkrediet voor moeders

Over Microkrediet voor Moeders

Stichting Microkrediet voor Moeders is in 2005 opgericht en werkt puur met vrijwilligers. Dit jubileumfeest is een van de acties die dit jaar worden georganiseerd om fondsen te werven. De stichting kiest voor volledige transparantie van cijfers en resultaten. Jaarverslagen van de afgelopen jaren zijn te vinden op www.microkredietvoormoeders.org.