L.K.Bennett x Bionda CastanaL.K.Bennett x Bionda CastanaL.K.Bennett x Bionda CastanaL.K.Bennett x Bionda CastanaL.K.Bennett x Bionda Castana
terug naar pressroom

L.K.Bennett x Bionda Castana

L.K.Bennett is voor Spring/Summer 2016 een samenwerking aangegaan met het Britse designer schoenenmerk Bionda Castana. De limited edition collectie zal wereldwijd worden gelanceerd op 10 februari 2016. 

 

Voor de collectie zijn aan de hand van zes verschillende stijlen 20 designs gemaakt, passend bij de jeugdige en speelse esthetiek van Bionda Castana. Er wordt een onderscheidende collectie neergezet, die een ode brengt aan het Britse Design, door tegelijktijd de tijdloze stijl van L.K.Bennett te omarmen.

 

De designs bevatten unieke elementen zoals zachte, vrouwelijke schelpranden en grafisch geblokt leer. Dit alles in een kleurenpalet van raspberry, zeeblauw, pastel roze, gebroken wit, korenbloemblauw en zwart.

 

"Ik ben ontzettend blij om te mogen samenwerken met Britse designers die ik bewonder. Door de kenmerkende esthetiek van Natalia en Jennifer en door ons in-house designteam is er iets unieks ontstaan: luxe voor iedere dag." –  Robert Bensoussan, Chief Executive, L.K.Bennett

 

"We voelen ons vereerd om als eerste merk te mogen samenwerken met L.K.Bennett en om te worden gesteund door zo’n iconisch, Brits merk. De natuurlijke synergie tussen de Bionda Castana en L.K.Bennett vrouw zorgt voor een bijzondere collectie." – Natalia Barbieri & Jennifer Portman, Bionda Castana

 

Vernoemd naar inspirerende vrouwen en actrices, biedt deze Limited Edition collectie verschillende vormen en hakhoogtes. Zo zijn er de “Jerry en January” met een hak van 100mm, de “Betty, Lois en Alexa” met een blokhak van 70mm en de platte sandaal “Jackie”.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
customer@inforitus.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Nieuw geopend Design Museum in Londen decor voor SS'17 campagne van L.K.Bennett
L.K.Bennett Spring/Summer 2017
Christmas Gift Ideas
Everyday affordable luxury

LINKS

Website L.K.Bennett

SOCIAL MEDIA L.K.Bennett

Over Bionda Castana

Het Britse Bionda Castana is opgericht in 2007 door Natalia Barbieri en Jennifer Portman. Het luxe schoenenmerk weet London-Cool met Italiaans vakwerk perfect te combineren. Barbieri en Portman, beide half Italiaans, ontmoetten elkaar op school en zijn sindsdien onafscheidelijk. Ze stonden bekend als ‘de Blonde Brunette’. Ze verlieten hun banen bij de bank en in de marketing in the City om hun bedrijf te lanceren. Hun bijnaam op school, ‘de Blonde Brunette’, bleek later de perfecte naam voor hun bedrijf. Ze herkenden een niche in de luxe schoenenmarkt voor tijdloze en ingetogen designs, passend bij de moderne vrouw en alle aspecten van hun dagelijks leven. Binnen deze nichemarkt groeide Bionda Castana snel. Het merk is vandaag de dag verkrijgbaar in ’s werelds meest beroemde winkelketens en online shops zoals Net-a-Porter.com, Harvey Nichols en Opening Ceremony. 

 

Een loyale groep volgers van Londons ‘girls-about-town’ en magazine editors groeide. Deze groep werd al snel opgevolgd door celebrities. Bionda Castana is hét go-to schoenenmerk om te dragen naar events. Bionda Castana is onder andere gedragen naar de Grammys en de Golden Globes door Keira Knightley, Alexa Chung, Nicole Richie, Olivia Palermo, Eva Mendes, Kate Bosworth, Jessica Abla, Miranda Kerr, Jessica Biel, Christina Hendricks, Zoe Saldana en Taylor Swift. 

 

Over L.K.Bennett

Het Britse L.K.Bennett is een toonaangevend modelabel dat zich kenmerkt door de moderne mix van vrouwelijkheid, kleur en stijl. De collectie van schoenen, ready-to-wear, tassen en accessoires spreekt vrouwen aan die op zoek zijn naar een garderobe die perfect past bij iedere gelegenheid.Het modelabel is in 1990 opgericht door Linda Bennett in Londen en is bekend geworden door haar kenmerkende ‘Kitten Heel’. Het luxe label, dat bij royalty en modebewuste vrouwen geliefd is vanwege de vrouwelijke schoenencollectie, lanceerde in 1998 haar eerste ready-to-wear collectie. 

 

Tien jaar later, juli 2008, heeft het merk een enorme stap gezet met Robert Bensoussan, mede-oprichter van Sirius Equity en Phoenix Equity Partners. Zij investeerden in L.K.Bennett om zo de continue groei van het modelabel te waarborgen. L.K.Bennett is een merk met een luxe twist, waarbij de kenmerkende signatuur blijft bestaan dankzij een in-house ontwerpteam. Zij creëren keer op keer looks die de constant groeiende klantenkring blijven aanspreken. L.K.Bennett is via de detail-en groothandel aanwezig op de belangrijkste internationale markten, waaronder de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast is het merk verkrijgbaar op 122 branded locaties over de hele wereld, waaronder 80 locaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Verkooppunten

De collectie zal wereldwijd worden verkocht via selecte verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en online. Ook zal de collectie worden verkocht door een gelimiteerd aantal exclusieve verkooppartners. De prijzen liggen tussen de €365,- en de €450,-.