L.K.Bennett Spring/Summer 2017L.K.Bennett Spring/Summer 2017L.K.Bennett Spring/Summer 2017L.K.Bennett Spring/Summer 2017L.K.Bennett Spring/Summer 2017L.K.Bennett Spring/Summer 2017
terug naar pressroom

L.K.Bennett Spring/Summer 2017

De eigentijdse vrouwelijkheid blijft dit seizoen de kern in het DNA van L.K.Bennett. Met mooie items waarin het Britse vakmanschap goed terug te zien is, wordt Spring/Summer 2017 ingewijd met een feestelijk kleurenpalet. De met de hand geborduurde bloemen op zijden en wollen rokken en jurken en studs op wollen knitwear zijn opvallende details in de start van de Ready-to-Wear collectie, met een Bardot roze wollen jas als kopstuk voor de lente.

 

Spring

Typische Britse designs zien we in het eerste gedeelte van de collectie, zoals de ‘dogtooth’ ruit die een upgrade geeft aan je workwear garderobe en de tweed print als verlengstuk van de Britse heritage. Ook Jackie O. double breasted blazers en A-lijn jurkjes zorgen voor een professionele work look. Vervolgens creëren oversized polkadots en een tijdloze Bretonse streep de perfecte grafische combinatie voor klassieke maar speelse items. Sillhouetten met slanke taille, oversized taille banden en full skirts zijn geïnspireerd op de 50’s ‘new look’ van Dior. Jurken met asymmetrische zomen, ruches en ‘balloon sleeves’.

 

Fashion Week Drop

In de capsule collectie van de Fashion Week Drop worden de grenzen van het silhouette verlegd, met meer masculinity looks maar zoals altijd met een knipoog naar vrouwelijkheid.
Midi skirts en suède culottes spelen hierin een hoofdrol. Daarnaast wordt er gespeeld met de vorm van mouwen, ballon- en kimono vormig. Kijkend naar de items van de Fashion Week capsule is het een verwijzing naar de sensibiliteit van de jaren ’80; overdreven vormen in Italiaans zijde zorgen voor drama en zijn heuse statement pieces.

 

Summer

De zomer collectie is een stuk relaxter en informeel; two pieces en jurken zijn fris en geven een zomers gevoel. Romantische, met de hand versierde bloemen en grafische tropische prints zien we in zijden jurken, perfect voor Bridal Season. De invloed van Jackie O. komt wederom in dit gedeelte van collectie terug met een two piece en minirok in een zomerse tweed stof. Key pieces in dit gedeelte van de collectie zijn soepel vallende jurkjes en jumpsuits, die een moderne indruk maken met het terugkerende patroon in deze collectie, de polkadot.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Nieuw geopend Design Museum in Londen decor voor SS'17 campagne van L.K.Bennett
Christmas Gift Ideas
Everyday affordable luxury
Autumn/Winter 2016 campagne gefotografeerd door Max Farago

LINKS

Website L.K.Bennett

SOCIAL MEDIA L.K.Bennett

Het Britse merk L.K.Bennett dat in 1990 in London is opgericht, is een toegankelijk, luxe modemerk met mooie, elegante en vakkundig gemaakte schoenen, ready-to-wear, tassen en accessoires die allen ontworpen worden op het hoofdkantoor in Shoreditch.

 

L.K.Bennett heeft een unieke positie weten te veroveren binnen de internationale fashionwereld. De ultiem vrouwelijke signature van het merk uit zich in de opvallende collecties met kleuren en prints uitgevoerd in hoogwaardige kwaliteit. Wereldwijd wordt het merk erkend als een prestigieuze bestemming voor de stijlbewuste vrouw. L.K.Bennett heeft flagship stores in London, Parijs en New York. Daarnaast zijn de collecties online verkrijgbaar op www.lkbennett.com en in meer dan 130 boetieks wereldwijd.