L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016L.K.Bennett Spring/Summer 2016
terug naar pressroom

L.K.Bennett Spring/Summer 2016

Het nieuwe seizoen gaat van start met een aantal van L.K.Bennett's signature markers, stippen, kleurrijke pop tweed en mooie dramatische bloemen. Details als oversized parels en jacquard stippen maken een statement en zoals gewend van het Britse merk zijn de silhouetten dit seizoen een knipoog naar de stijl van Audrey Hepburn.
 
Spring
Geïnspireerd door de schilderkunstige abstracte vormen van schilder- en textiel kunstenaar Sonia Delaunay, speelt het design team met grafisch gekleurde blokken om visuele effecten te creëren en kleuren te combineren. De silhouetten zijn longline, plissé en hebben een vloeiende lijn. Dit is een belangrijk esthetisch element in vooral de jurken en rokken. De gebreide cardigans en lange overhemden luiden een moderne weekend look.
 
Fashion Week
Tijdens de Fashion Week Drop, zijn subtiele Japanse invloeden te zien in combinatie met kimono mouwen en een gordel styling, subtiele detaillering en een strikt kleurenpalet. Zwart, tomato red, nude en crème werken zowel solo als in combinatie met elkaar. Key item tijdens de Fashion Week is de vrouwelijke Georgia dress – met een motief van een grafisch borduurpatroon – geïnspireerd op de oorspronkelijke Itajime Shibori Japanse patronen.
 
Summer
Matisse en de paper cuts uit zijn latere werk inspireerde de high summer collectie door cleane, grafische en heldere esthetiek. Daarnaast worden kleurrijk borduurwerk, broderie anglaise en linnen blends gecombineerd voor een ontspannen gevoel. Strepen zijn in dit gedeelte van seizoen key  – in ijs en smaragd, wit en hemelsblauw.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Nieuw geopend Design Museum in Londen decor voor SS'17 campagne van L.K.Bennett
L.K.Bennett Spring/Summer 2017
Christmas Gift Ideas
Everyday affordable luxury

LINKS

Website L.K.Bennett

SOCIAL MEDIA L.K.Bennett